IL POSTINO bland Studio S:s januarinyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nytt år, nya klassiker!

Studio S välkomnar er till år 2018. Vi är stolta att presentera januari månad med en hel del 1970- och 1980-talsklassiker med ”Kalle” Bronson, Kevin Costner, James Caan, Mickey Rourke och halva Monty Python-gänget samt den högt älskade 1990-talsfavoriten ” Il Postino” – ingen av dem tidigare utgivna på dvd.
Bland nya filmer utmärker sig kritikersuccén Jordgubbslandet som nominerats till två Guldbaggar samt Tillbaka till Montauk med Stellan Skarsgård. Båda dessa filmer gick förstås på bio.

God fortsättning önskar vi på Studio S!

Aktuellt på BLU-RAY januari 2018

Il Postino (blu-ray) 8/1
EN AV ALLA TIDERS MEST ÄLSKADE FILMER
Mario är en försynt man runt fyrtio som är förälskad i byns vackraste kvinna, servitrisen Beatrice. Men han är alldeles för blyg för att berätta det för henne. När den berömde poeten Pablo Neruda flyttar till den vackra ön anställs Mario som hans personliga postiljon. Mellan de två udda männen växer en varm vänskap fram. Och vem vet, kanske kan Neruda hjälpa Mario att hitta de rätta orden för att fånga Beatrices intresse – och hjärta.

Aktuellt på DVD och VoD januari 2018

Tillbaka till Montauk (DVD och VoD) 15/1
Nominerad till GULDBJÖRNEN I BERLIN
Sjutton år efter att författaren Max Zorn träffade den vackra Rebecca och spenderade några av sitt livs lyckligaste dagar tillsammans med henne återvänder han till USA för en signeringsturné. Nu är Max gift och har försökt gömma undan sin längtan efter Rebecca längst bak i hjärtat, men det går dåligt. När hon återigen dyker upp i Max liv beslutar sig de två för att bege sig till Montauk, längst ute på Long Island, som var platsen för deras förflutna passion. Finns det ännu tid att styra in på den stig som de kanske borde valt redan sjutton år tidigare?

For Greater Glory (DVD och VoD) 15/1
Hur mycket är du beredd att offra för din frihet?
FOR GREATER GLORY är den sanna berättelsen om en grupp män och kvinnor som satsar allt i kampen för friheten för sina familjer och landsmän under 1920-talets frihetskrig i Mexiko. Det påkostade äventyrsdramat innehåller de tre Oscarnominerade skådespelarna Andy Garcia (”De omutbara”), Catalina Sandino Moreno (”Maria Full of Grace”) och Peter O’Toole (i en av sina sista roller) samt de Golden Globe-nominerade Oscar Isaac (”Star Wars: The Force Awakens”) och Eva Longoria (”Desperate Housewives”) med flera.

Il Postino (DVD och VoD) 8/1
EN AV ALLA TIDERS MEST ÄLSKADE FILMER
Mario är en försynt man runt fyrtio som är förälskad i byns vackraste kvinna, servitrisen Beatrice. Men han är alldeles för blyg för att berätta det för henne. När den berömde poeten Pablo Neruda flyttar till den vackra ön anställs Mario som hans personliga postiljon. Mellan de två udda männen växer en varm vänskap fram. Och vem vet, kanske kan Neruda hjälpa Mario att hitta de rätta orden för att fånga Beatrices intresse – och hjärta.

Okänd soldat (DVD och VoD) 15/1
STORFILMEN BYGGD PÅ VÄINÖ LINNAS TIDLÖSA MÄSTERVERK
OKÄND SOLDAT följer en finsk kulspruteplutons öde under kriget mot Sovjet 1941 till 1944. Unga, fjuniga killar som rycks direkt från skolbänken för att marschera rakt mot ryssarnas maskingevärseld. Väinö Linnas roman kom ut 1954 och blev den mest sålda boken i Finlands historia. Det sägs att alla finnar har åtminstone två alster i sina bokhyllor. BIBELN och OKÄND SOLDAT. Den senare har folk dessutom läst.

Jordgubbslandet (DVD och VoD) 15/1
”En av årets bästa, vackraste och mest engagerande svenska filmer” DN
I en skraltig bil kommer 15-årige Wojtek och hans föräldrar farande från Polen till Blekinge för att plocka jordgubbar. Under sitt slit med det underbetalda arbetet träffar Wojtek bondens dotter Anneli, som är lika kylig mot honom som alla andra svenskar är. Men bara till en början. Snart väcks varma känslor mellan dem och de börjar mötas i smyg, smärtsamt medvetna om att deras omgivning inte kommer acceptera deras romans om den blir känd…

Kapten Gulskägg (DVD och VoD) 22/1
1700-talet är en tid överbefolkad av sjörövare, horor, tjuvar, tiggare och annat slödder, men värst av alla är Kapten Gulskägg. I tjugo år har han suttit inspärrad i Fängelset För De Extremt Stygga, men nu är han fri. Och detta ska firas med ett sällsynt bombardemang av barbari och lemlästning! Ja, och så ska han finna sin undangömda skatt förstås. Kartan är tatuerad på hans sons skalle, men istället för att hugga huvudet av grabben så tar han med sig honom på skattjakten. Väldigt opraktiskt förstås! Speciellt som sonen har den vidrigaste egenskap Gulskägg kan tänka sig… godhet!

Ingen utväg (DVD och VoD) 22/1
När den unge marinofficeren Tom Farrell handplockas att jobba för USAs försvarsminister tycks han ha fått ett drömjobb. Men när det visar sig att Tom har samma älskarinna som ministern leder detta till ett brutalt mord som kan få efterskalv ända upp i maktens högsta boningar – och de utplanterade spåren leder mot honom själv. För Tom blir jakten på mördaren inte bara en fråga om nationens säkerhet – utan en fråga om att rädda sitt eget liv…

Gatans lag (DVD och VoD) 22/1
Nominerad till GULDPALMEN I CANNES
På dagarna driver Frank en respektabel bilfirma, men på nätterna förvandlas han till juveltjuv. Chicagos allra bästa. Men med ett elva år långt fängelsestraff i bagaget börjar han nu planera för att dra sig tillbaka. Därför låter han sig övertalas av stadens största gangsterboss att göra en storstilad sorti med en diamantkupp i mångmiljonklassen. Men bossen har en hemlig agenda. Franks livs sista kupp kan också bli det sista han överhuvudtaget gör i sitt liv…

Chato’s Land (DVD och VoD) 22/1
Efter att halvblodsindianen Chato dödat en sheriff i självförsvar flyr han på sin häst. Under ledning av den ärrade sydstatskaptenen Quincey Whitmore jagas han av ett stort uppbåd, fast beslutna att få se honom dingla i snaran i närmsta träd. De är tretton mot en. Men oddsen ändras när Chato leder dem in i apachernas territorium, där den obarmhärtiga omgivningen kan vara lika dödlig som en pistolkula…

Barfly (DVD och VoD) 22/1
The Golden Horn: A Friendly Place glimmar neonskylten inbjudande i Los Angeles kvällsmörker. Men få skulle känna sig välkomna innanför dess slitna väggar. Här sups det, här horas det, här utdelas käftsmällar. Detta är tillhållet för Henry Chinaski, som sitter fastlimmad i barstolen från öppning till stängning. När han inte slåss med bartendern Eddie förstås. Eller blir utkastad. Och det är just vid ett sådant tillfälle som han träffar den slitna skönheten Wanda, som även hon hoppat ur ekorrhjulet för att bli bästis med flaskan.
Tidernas mest o-Hollywoodska Hollywoodromans kan börja!

© Studio S

print

Våra samarbetspartners