TYPHOON släpper Offerings

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Om en Fellini-film, en Bosch-målning och en Rorschach-teckning hade ett gemensamt sound, så hade det varit Typhoons nya album! Offerings är en musikalisk och lyrisk resa in i en kuslig, surrealistisk och skärande berättelse.

Indierock-bandet Typhoon kommer från Portland, Oregon och Offerings är bandets fjärde studioalbum. Albumet handlar om en fiktiv man som har förlorat sitt minne, och i sin tur sin självuppfattning. Offerings är uppdelad i 4 delar (Floodplains, Flood, Reckoning, och Afterparty) och representerar de mentala faserna han går igenom när han först inser att något är fel, sen kämpar med den kaosartade situationen han befinner sig i för att sedan acceptera det och ge efter för hans fruktansvärda öde.

Det är denna nivå av berättande och musikalitet som har lett till att Typhoon har blivit en av indierockens mest ansedda band. Deras förra album, White Lighter, hamnade på andra plats på Billboard’s Heatseekers Album Chart och utsågs till Best of The Year av NPR och Paste. Typhoon har spelat med indierock-kamraterna The Decemberists, Portugal the Man och Grouplove, och har sålt slut stora klubbar och arenor i hela Amerika.

© Border Music Distribution

print

Våra samarbetspartners