TRAGEDY GIRLS

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Tyler MacIntyre
I rollerna: Brianna Hildebrand, Josh Hutcherson, Alexandra Shipp, Kevin Durand, Craig Robinson

BETYG: FYRA
PREMIÄR: 2018-01-05

Tragedy Girls är en härligt underhållande skräckkomedi med tungan rätt i mun och smart användning av genreklichéer. Två high school-tjejer är besatta av att bli gillade på sociala medier, så lång inget ovanligt i dagens samhälle men deras ansats till hur de ska bli gillade är desto unikare. Vägen till likes och retweets för dem in på vägar översköljda av blod och sociopatiskt beteende.

Filmen har en eggande känsla av 80-tal, med aningar av genrefullträffar som t.ex. Heathers, samtidigt som den känns modern med givande diskurs kring sociala medier, utanförskap och grupptryck. Blandningen av splatter, slasher och skruvade skämt är sanslöst underhållande. Ett talande exempel för den svarta humorn är när en rollfigur svarar ”jag dör hellre” på uppmaningen att sluta checka in på sociala medier för att göra det svårare för mördaren att veta var personen är.

Att få publiken med på de gravt störda rollfigurernas resa är inte en lätt men regissören och manusförfattaren Tyler MacIntyre hittar rätt balans mellan underhållning och diskuterande analys av våld och samhälle. I mindre roller hittar vi mer kända skådespelare, t.ex. Josh Hutcherson (The Hunger Games) och Craig Robinson (The Hot Tub Time Machine), som gör kul insatser men filmen tillhör främst de båda huvudrollsinnehavarna Brianna Hildebrand och Alexandra Shipp, speciellt den förstnämnda levandegör sin rollfigur på utmärkt sätt. Tragedy Girls är ett mångfacetterat guldkorn för alla skräckfilmsfantaster.

skriven 2018-01-05

print

Våra samarbetspartners