SHIRIN – en av årets starkaste röster släpper nya singeln ”Together We Are Weak”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

En sensationell röst, en färgstark personlighet och en begåvad låtskrivare. 2018 blir Shirins år! Och det rivstartar redan idag med nya singeln ”Together We Are Weak”.

Den 22-åriga sångerskan och låtskrivaren singeldebuterade förra året med ”Back To The Basics” och har sedan dess även släppt Frans-covern ”If I Were Sorry” tillsammans med Damn!

Att Shirin bara är 22 år gammal kan vara svårt att fatta om man bara hört hennes musik. Musikaliskt är Michael Jackson och Amy Winehouse stora influenser och det är genom Amys musik som hon har grävt djupare i jazzen.
– Jag är som en gammal gubbe, skrattar hon. Jag gillar whisky och jazz, som Dinah Washington och Sarah Vaughn och tycker att musik ska upplevas live.

Shirin skriver allt sitt material själv. – Jag brukar skriva en vers och en refräng och ta till studion och om resultatet är något att ha, jobbar vi vidare, säger hon lättsamt. ”Vi” är huvudsakligen hon själv och Fredrik Andersson på skivbolaget/studion Cardiac. Ibland är det fler inblandade, men det är viktigt att musiken i slutändan har Shirins unika avtryck.

Hitintills så har hon tillbringat mesta tiden i studion och på gig, men nu vill hon ut och lansera sin musik på riktigt. Även om Shirin mest har spelat med Damn! så har hon ett eget band och i år är planen att dom ska ut på vägarna och presentera sig ordentligt. Vi kommer också kunna se fram emot en hel del ny musik!

Som sagt, 2018 kommer att bli Shirins år!

Singeln ”Together We Are Weak” släpps idag.

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners