BELLE ADAIR släpper Tuscumbia

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Tuscumbia är inspelat på den legendariska FAME Studion i Muscle Shoals med Wilcos producent Tom Schick och påminner om allt från The Byrds till Teenage Fanclub. För fem år sedan släppte Belle Adair sitt innovativa och äventyrliga debutalbum, The Brave and the Blue, och har hyllats bland kritiker!

NPR hyllade bandets “dreamy sound,” medan SPIN säger att musiken “glows with a deep, dusky aura,” och Uncut jämför dem med “Wilco, when the roots were still showing, with flashes of The Byrds and a note of country sadness.”

Bandet har alltid varit stolta över styrkan och magnetismen i deras liveframträdanden, och Tuscumbia är inget undantag. De spelade tillsammans in hela albumet live under en veckas tid i samma studio som Aretha Franklins “I Never Loved A Man” klipptes och Wilson Pickett sjöng “Mustang Sally.”

Albumet har samma namn som staden i Alabama där Green bodde medan han skrev största delen av albumet. Tuscumbia är fylld av körstämmor och klingande gitarrer, med både hintar av California country och vintage Britpop. Ärlighet är hjärtat i allting Belle Adair gör, och Tuscumbia är inget undantag. Albumet är både storslaget och intimt, gripande och personligt.

Belle Adair är:
Matthew Green – gitarr, sång
Adam Morrow – gitarr, sång
Hayden Crawford – bas
Reed Watson – trummor

© Border Music Distribution

print

Våra samarbetspartners