PITCH PERFECT 3

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Trish Sie
I rollerna: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, Brittany Snow, Anna Camp

BETYG: ETT
PREMIÄR: 2018-01-03

När det inte finns någon story kvar att berätta så blir det bäst om man inte gör någon uppföljare, det är inte ett råd som krafterna bakom Pitch Perfect-franschisen har lyssnat på.

Istället så får vi i och med denna tredje film i serien en onödig och upprepande film som kastar en skugga över hela den stundvis charmiga filmserien om en kvinnlig a cappella-kör. För att återuppliva storyn så negeras så gott som alla relationer och all rollfigursutveckling från de förra filmerna i slarvigt skriven expositionsdialog som hastas igenom i filmens inledning. Vad som sedan följer är en radda dåliga skämt, mediokra sång- och dansnummer och unkna händelseförvecklingar bestående av gammal skåpmat och en sur soppa av kriminalitet och militär-hyllningar.

Elisabeth Banks och John Michael Higgins rollfigurers ”dokumentär” om gruppen är det bästa i filmen men det säger inte så mycket när resten av Pitch Perfect 3 är ett sådant totalt haveri. Det är dags att låta denna franchise ringa ut och glömma detta tondöva klavertramp, talangen hos allt från skådespelare till manusförfattare används bättre i mer spännande projekt.

Skriven 2018-01-03

print

Våra samarbetspartners