JUSTIN TIMBERLAKE släpper singeln ”Filthy” och albumet ”Man Of The Woods”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Fredag den 5 januari släpper Justin Timberlake singeln ”Filthy” med tillhörande video. Låten är skriven och producerad av Timberlake, Timbaland, och Danja, samt låtskrivarna James Fauntleroy och Larrance Dopson. Justin Timberlake som vunnit tio Grammy Awards och fyra Emmy Awards släpper sitt fjärde studioalbum ”Man Of The Woods” den 2 februari.

”Man Of The Woods” är Justin Timberlakes mest personliga och ambitiösa album hittills, både soniskt och lyriskt. På albumet kombineras traditionell amerikansk rock med moderna influenser och samarbeten med The Neptunes, Timbaland, Chris Stapleton och Alicia Keys. För texterna och berättandet i låtarna har Timberlake inspirerats av sin son och fru samt sin personliga resa från Memphis till där han är idag.

Den färgstarka och futuristiska musikvideon till ”Filthy” är regisserad av den flerfaldigt prisbelönte regissören Mark Romanek. Detta är andra gången som Timberlake och Romanek teamar ihop sig för en one-of-a-kind video som innehåller mycket dans.

Efter ”Filthy” kommer Timberlake släppa ytterligare tre musikvideor med individuell stil av tre olika regissörer. Låtarna kommer att släppas veckovis med start den 18 januari och fram till albumreleasen av ”Man Of The Woods” den 2 februari. Två dagar efter albumreleasen intar Justin Timberlake scenen som headline för Pepsi Super Bowl LII Halftime Show i USA.

Justin Timberlake är en av vår tids största entertainers och har sålt 32 miljoner album samt sålt ut arenor världen över. Justins tre soloalbum ”Justified”, ”FutureSex/LoveSounds” och ”The 20/20 Experience” har sålt platina flera gånger om runt om i världen. I USA har Timberlake kammat hem förstaplatsen på Billboard Hot 100 fem gånger, och sjutton av hans låtar har varit topp 10.

Det senaste Justin Timberlake släppte är den i Sverige 9x platinasäljande singeln ”Can’t Stop The Feeling” från filmen “TROLLS” som Justin skrev med svenska Shellback och Max Martin. Låten gick in #1 på Billboard Hot 100 och blev snabbt den bäst säljande singeln i USA och den fjärde bäst säljande singeln i Sverige år 2016. Dessutom ledde det till Timberlakes tionde Grammy Award och en nominering på både Academy Awards och Golden Globe Awards. Justin Timberlake är inte bara en av världens största popstjärnor utan också en framgångsrik skådespelare som har lämnat avtryck med sina filmroller i bland annat ”Alpha Dog”, ”Black Snake Moan” och Oscar-nominerade ”The Social Network”. Justin har även medverkat i filmer som ”Bad Teacher”, ”Friends With Benefits”, ”In Time”, ”Inside Llewyn Davis”, ”Runner Runner”, ”TROLLS” och bioaktuella ”Wonder Wheel”. Justin Timberlake har länge älskats för sin medverkan i ”Saturday Night Live” vilket han även belönats för med fyra Emmy Awards.

För mer Justin Timberlake

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners