TIVOLI: Åkattraktionen Snurretoppen går i pension efter 29 år

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Forlystelsen Snurretoppen går på pension efter 29 år og 13 millioner ture

På årets sidste dag den 31.12.17 kører den 29 år gamle forlystelse, Snurretoppen, sin uigenkaldeligt sidste tur i Tivoli. Snurretoppen, der har kørt en halv million ture om året, går dermed på pension. De, der gerne vil have en sidste svingtur i Snurretoppen, kan komme forbi i timerne op til Nytårsaften, hvor der siges farvel med manér med gratis ture til alle, der har betalt entré til Haven. Hvad, der kommer i stedet for den populære forlystelse, bliver afsløret i det nye år, hvor Tivoli har 175 års jubilæum.

Når de sidste julekugler og rester af Fyrværkerifestivalen er fjernet på næste mandag pilles Snurretoppen ned efter mange års tro tjeneste. Forlystelsen har kørt 13.920000 ture siden premieren tilbage i 1988.

Snurretoppen stod oprindelig, hvor rutsjebanen Dæmonen står i dag. Den blev flyttet til sin nuværende plads i 1989 og blev re-designet i 1999. Passagerne skal være minimum 130 cm høje eller følges med en ledsager på minimum 14 år.

Hvad kommer i stedet?

Der kommer en erstatning for Snurretoppen. Hvordan forlystelsesnyheden ser ud, bliver afsløret i jubilæumsåret 2018, nårillustrationerne er helt færdige. Der bliver tale om en relativ vild familieforlystelse.

Stor udfordring

For Tivoli venter forude et større arbejde med nedrivningen af området omkring Snurretoppen tæt på Koncertsalen i forbindelse med opbygningen af den nye forlystelse. Området bliver afspærret de næste mange måneder. Arbejdet begynder allerede fra på mandag den første januar, hvor 20 mand vil være beskæftiget med at skabe rammerne. Hertil kommer de mange der arbejder på projektet ude hos en række underleverandører. Arbejdet kommer til at foregå helt frem til åbningen af sommersæsonen i Tivoli den 24. marts næste år.

Tivolis pressechef Torben Plank siger:

”Der er lidt med vemod at sige farvel til en populær forlystelse som Snurretoppen omvendt så kan gæsterne se frem til en familienyhed der sparker biiip. Tænker der er mange fans af Snurretoppen der kigger forbi og tager en sidste tur”.

Jul i Tivoli lukker og slukker efter Nytårsaften

Den 31.12.17 er det sidste gang i år, at der er mulighed for at opleve Tivoli. Nytårsaften holder Tivoli traditionen tro åben, hvor alle Havens forlystelser og restauranter er åbne. Dørene slås op kl. 11:00 og Tivoli lukker for i år klokken 00.30.

Tivoli åbner igen den anden februar 2018, hvor der bliver premiere på Vinter i Tivoli, som er en ny sæson, i anledning af Havens 175 års jubilæum i 2018. Herefter kan man se frem til sommersæsonen, hvor en af nyhederne bliver Tivolis 175 år jubilæumsparade, hvor Walt Disney World Resort bidrager med design af en paradevogn.

© Tivoli

print

Våra samarbetspartners