MOLLY’S GAME: Chastain hyllas för Sorkins film

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ska Jessica Chastain få ännu en Oscarsnominering, att lägga till dem hon fick för Niceville och Zero Dark Thirty? Många tror att hon får det får sin insats i Aaron Sorkins drama Molly’s Game. Filmen hade USA-premiär på juldagen och pressrosorna regnar över Chastain. Hon har redan fått sin femte Golden Globe-nominering för rollen som Molly Bloom, landslagsåkerskan i puckelpist som efter en svår fallolycka sadlar om till slipad pokervärdinna för filmstjärnor, sportgiganter och makthavare.

Molly’s Game är Aaron Sorkins regidebut efter att hans manus satt prägel på Vita huset, På heder och samvete, Social Network, Moneyball och Steve Jobs. Filmen har också ett igenkännbart Sorkin-signerat manus, med intensiv dialog och fokus på en fascinerande person hämtad ur verkliga livet. Manuset, som baseras på Molly Blooms självbiografi, har gett Sorkin en Golden Globe-nominering. Om Bloom har han i en intervju sagt att han fascineras av hennes slagfärdighet, skarpa hjärna och kommunikationsförmåga … de människor jag skriver om är oftast smartare än jag, och det tilltalar mig.

Molly Bloom drev sin hemliga, lyxiga spelverksamhet tills ryska maffiamedlemmar drog till sig FBI:s uppmärksamhet. I filmen om ”The Poker Princess” är hennes enda allierade försvarsadvokaten Charlie Jaffey (Idris Elba) och den hårdaste kritikern hennes pappa, som är psykolog och spelas av Kevin Costner. Jessica Chastain har sagt att den omtalade nyckelscenen hon har mot Costner i Molly’s Game är den bästa hon gjort hittills under sin filmkarriär. I övriga roller ses bland andra Michael Cera och Chris O’Dowd. Molly’s Game får svensk biopremiär 19 januari.

Få skådespelare på planeten kan lägga i nya växlar så bekymmerslöst som Chastain, som perfekt fångar Mollys kameleontartade förmåga att anpassa sig till situationer, och att rationalisera bort sitt tvivelaktiga beteende
Chicago Sun-Times
Molly’s Game är en cool, sprakande och självsäker film som tilltalar din intelligens istället för att förolämpa den
Entertainment Weekly
En av vita dukens stora kvinnoroller… Chastains avsevärda talang tas verkligen till vara
Variety
Sorkins regidebut är en kaxig, smart thriller med en mästerlig Chastain vid rodret
Vanity Fair
Chastains styrka och benhårda attityd gör att man inte kan släppa hennes prestation med blicken
Hollywood Reporter
Chastain har inte varit så här bra sedan Zero Dark Thirty
Indiewire
Chastains och Elbas scener tillsammans är otroligt underhållande, med screwball-snabb dialog
ScreenDaily
Chastain är fantastisk – hon har skönhet och hjärna, och använder tillgångarna på sina villkor
New York Daily News

© Scanbox Entertainment Sverige

print

Våra samarbetspartners