LEO SPAULS släpper History

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Leo Spauls släpper uppföljaren till sitt debutalbum under 2018 i ett unikt samarbete med David Bowies pianist Mike Garson. Den 8 januari är Bowies födelsedag och nya singeln ”History” släpps samma dag!

Leo Spauls släppte förra året sitt debutalbum ”Alla dagar jag väntat” tillsammans med alternativa pridelåten ”Allt det som är du”.

”Vi hade tänkt fortsätta på temat svensk sommarrock” säger Leo Spauls ”men efter jag fick kontakt med Mike Garson insåg jag att vi skulle ta det här någon helt annanstans. Mike har varit en idol för mig hela mitt liv, ända sedan jag upptäckte hans fantastiska pianospel på David Live in Philadelphia -74, vilket var den första skivan jag någonsin köpte. David Bowie har varit min husgud i alla år, och nu när han är död är det kanske dags att våga på riktigt.”

Mike Garson är känd för sin stora virtuositet och experimentella pianosolon, kanske mest från Bowies album Aladdin Sane, vilket Spauls ville ta vara på. ”Jag sa det direkt, I want a Garson solo” säger Leo Spauls som tycker att pianisten måste få göra sin egen grej. ”Annars kunde vi ha frågat någon annan. Jag var i London i oktober och presenterade projektet för BBC och fick ett samtal med Steve Lamacq på BBC6. Alla tyckte jag skulle åka till UK och turnera så det kommer nog bli nästa grej.”

Singeln ”History” släpps 8 januari, på David Bowies födelsedag, som en tribute tillsammans med Mike Garson. Mike har precis avslutat hyllningsturnén ”The Aladdin Sane Tour” i UK och förbereder en ny turné ”Celebrating David Bowie” med start 10 januari.

© Border Music Distribution

print

Våra samarbetspartners