CHRISTINE FALKENLAND bland Wahlström & Widstrand marsnyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Själasörjaren av Christine Falkenland
Om boken: Kyrkoherde Erland Wallerius tillvaro störs när Claudia, en skolkamrat från gymnasiet, söker upp honom. Ett mörker tycks omge henne. Hon ber att han ska ta hand om hennes begravning. Mot sin vilja blir han indragen i en kamp mellan tro och tvivel, synd och nåd. Mellan kropp och själ. Och Claudias mörker griper efter Erland. Själasörjaren är en roman om renhet, godhet, ondska och våldsamt begär.

Orkidébarn av Eva-Stina Byggmästar
Om boken: Känsliga själar i allmänhet och det hudlösa barnet i synnerhet, den andra barndomen eller konsten att bli sin egen farfar är här huvudteman. Det gäller att ta på sig störtkrukan och dra in allt i gökuret: tuvull, vantar, hö, ejderdun och tofflor – det tycks aldrig bli tillräckligt mjukt eller varmt om fötterna. I absurda, tragikomiska och nervösa dikter ringas en tillvaro in som är skörare än glas.

Den rädda löparen av Kristina Paltén, Desirée Wahren Stattin
Om boken:
“Men varför ska du springa genom Iran?” undrar Evis.
“Jag vill se om det är så farligt som människor tror”, säger jag.
2015 bestämmer sig Kristina Paltén för att springa ensam genom Iran för att utmana sig själv och sina rädslor. Kan hon, som kvinna, tillbringa två månader ensam i ett land med sharialagar och med sin resa visa att många av våra rädslor bara är fördomar och förutfattade meningar?
Den rädda löparen är berättelsen om en kvinna som bestämde sig för att möta sina innersta rädslor. Det hon fann var vackrare än hon någonsin kunnat ana.

© Wahlström & Widstrand

print

Våra samarbetspartners