QUEEN, CHIC och GUNS N´ ROSES bland årets bästa konsertattraktioner

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Smaken är som baken, men här kommer oavsett vilket en topp-tiolista över årets bästa konsertupplevelser enligt denna sajts chefredaktör i bokstavsordning utan någon som helst inbördes rangordning. Trendängsliga, innefixerade kollegor lär inte direkt hålla med, men alla andra kan förhoppningsvis finna saker att förnöjt göra tummen upp för. Se upp, nu börjar vi.

Chic featuring Nile Rodgers, Pearl Concert Theater, Palms, Las Vegas den 16 juli
Nile Rodgers är både canceröverlevare och ende kvarvarande medlem i bandet han var med och skapade för drygt fyra decennier sedan, men dagens uppdaterade gäng övertfräffade ändå alla förväntningar och bjöd på ett glädjesprittande lyxigt dansparty sprängfyllt av klassiska diskohits.

Guns n’ Roses, Parken, Köpenhamn den 27 juni
Originaltrion Axl, Duff och Slash och resten av gänget trotsade alla olyckskorpar, och levererade en nästan tre timmar lång energisk hitparad, som var lika proffsigt självklar som fokuserat inspirerad.

H.e.a.t, KB, Malmö den 26 oktober
Det börjar nästan bli tjatigt att säga det, men Upplands Väsbys melodic rockstoltheter fortsätter leverera rasande välspelade och energiskt underhållande shower.

Dan Hylander & Raj Montana Band, KB, Malmö den 18 november
Lokalpatrioten i mig väljer Dan Hylander och hans återförenade Raj Montana Band som ansvariga för bästa svenska gig detta år bredvit ovanstående H.e.a.t. Men listans onumrerade plats på topp tio är högst välförtjänt. Det här var amerikansk västkustrock på vårt modersmål av bästa professionella och fingertoppskänsliga märke.

John Legend, Royal Arena, Köpenhamn den 28 september
Läckert känslosam och sofistikerad soul-R&B framförd med elegant handlag och showmanship i stilfullt llyxig inramning.

La Oreja de van Gogh, Auditorio Parque Fofó, Murcia den 21 april
Luftigt smäcker pop av bästa välarrangerade märke är något spanjorerna är mästare på, och få eller inga överträffar La Oreja de Van Gogh. Opretentiöst fokuserat och medryckande tjusigt fullt ut skulle man kunna beteckna det hela som.

Queen + Adam Lambert, Royal Arena, Köpenhamn den 22 november
Resterna av Queen och vapendragaren Adam Lambert återvände med en ny påkostad show modell over the top rocköverdåd som både tangerade och i viss mån överträffade förra årets konsert på Sweden Rock. Bättre än så här kunde de knappast förvalta sin odödliga sångkatalog.

System of a Down, Copenhell 2017 den 22 juni
Lika hårda som knäppa och lika innovativa som poltiiska. Och på många sätt totalt unika. Det är SOAD i ett nötskal, och även om nyanserna väl inte kom fram helt i detta gig, så var naturligtvis kombinationen av absolut seriositet och knasig galenskap hur underhållande som helst.

Robbie Williams, Parken, Köpenhamn den 7 augusti
Världens bäste Robbie fortsätter vara en entertainer av Guds nåde. Men tack och lov har han vett att ha distans till kaxiga image med drag av storhetsvansinne. Nu kanske mer än någonsin gäller detta, och glöm för all del inte låtkatalogen, som många andra popartister bara kan drömma om.

Zucchero, Studie 2, Koncerthuset, Köpenhamn den 31 augusti
Italiens mest kände rockstar visade var skåpet ska stå någonstans mellan amerikansk basmylla och italiensk poptradition på bästa sätt. Ett fullblodsproffs med osviklig känsla och ett lysande diversifierat band i ryggen.

Bubblare: Billy Momo på Folk å Rock, Brother Firetribe på Rockingham, Camila på House of Blues i Las Vegas, Enter Shikari på Amager Bio, In Flames och Five Finger Death Punsch på Royal Arena, Kix på Sweden Rock och Rockingham, John Mayer på Royal Arena, Mike + The Mechanics på Amager Bio, Sam Outlaw på Folk å Rock, Ratt på Sweden Rock, Treat på Sweden Rock

Skriven 2017-11-17

print

Våra samarbetspartners