VINTERGALAN 2017, Malmö Arena, Malmö den 2 december 2017

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Medverkande artister:
Jerry Williams
Alcazar
Sarah Dawn Finer
Orup
Mariette
Eric Saade
Brynolf & Ljung
Kenny Mattsson

Läckra julbord

Det är ju lite av en tradition att så här vid juletid gå på idel julgalor och julbord. Den största av dem alla är nog Vintergalan (tidigare kallad Julgalan) då Malmö Arena förvandlas till en gigantisk julfest.

I vanlig ordning bjöd årets julbord på idel läckerheter. Fiskavdelningen hade ett par olika laxvarianter med goda såser samt ett urval av olika inlagda sillar. Det kallskurna bestod bland annat av lammstek och rostbiff. Varmrätten innehöll självklart Percys Köttbullar. Liksom alla andra riktiga julbord avrundades även detta med risgrynsgröt och lite ost, det fanns även en hel del skumtomtar och annat godis.

Från scenen fick publiken se lite backstagesnack med artisterna under ledning av konferencieren Kenny Mattsson.

Magisk uppvärmning

Under tiden serveringspersonalen dukade undan julborden tog magikerna Brynolf och Ljung över scenen för att ha lite skoj med publiken. Duon är som bekant känd för sin framgångsrika TV-serie ”Street Magic” där de trollar skjortan av flertalet svenska kändisar. De befinner sig även ute på turné runt om i landet med scenshowen ”Hokus Pokus Motherf*ckers”.

Ett kul inslag är att även publiken fick komma i fokus lite grand innan galaföreställningen kom i gång. Det blev en liten sångtävling och vinnaren var för övrigt riktigt talangfull. Vilket inte var så konstigt eftersom herren ifråga gjort sig ett namn på radio.

Stjärnspäckad show

När så själva galan kom igång var Orup först ut med den passande låten Är du redo? och efter honom följde Mariette med ett japaninfluerat nummer som passat Melodifestivalen som handen i handsken. Sedan blev det glitter och glam med Alcazar innan Sarah Dawn Finer drog ner tempot med sin gamla mellohit Moving On. Jerry Williams körde i gång med sin Did I Tell You som följdes upp av en tolkning av Monica Törnells Vintersaga.

Finer hyllade Wolff

Lite senare höll Sarah Dawn Finer ett fint tal om sin nyligen bortgångne vän Rickard Wolf. Eric Sade fick upp tempot rejält när det väl blev hans tur och därmed hade hela ensemblen presenterat sig. Därefter turades artisterna om att ta leaden och som är brukligt blev det en del duetter och korsbefruktningar.

Showen hann även med en paus innan årets vintershow gick mot sin slutfas. Största jublet fick nog Alcazars Andreas Lundstedt när han mitt under ett nummer dök upp iklädd Malmö Redhawks matchtröja. Sedan förstår jag inte hur man kan låta Jerry Williams uppträda både i en Che Guevaratröja och en Hó Chi Mihntröja vid två olika tillfällen. I mina ögon är detta likvärdigt med att springa runt i en tröja med Adolf Hitlers nuna.

Saknat julmedley

Fast bortsett från detta; Som helhet är denna typ av paketlösning idealisk för många av de artister som annars enbart syns live vid olika TV-framträdande som Melodifestivalen eller Allsång på Skansen. Och visst var det glittrigt och vackert men det saknades definitivt ett riktig julmedley.

Mer info.

Foto: Michael Lindström / Andreas Lindström

skriven 2017-12-03

print

Våra samarbetspartners