TONIGHT SHE COMES

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Matt Stuertz
Blodsprutande konstigheter, USA 2016
I rollerna: Jenna McDonald, Larissa White, Frankie Ray, Dai Nicole,
Adam Hartley
DVD/Blu-Ray/VOD
(Njutafilms)

BETYG: TVÅ

Ihärdigt fortsätter jag att titta på ny skräck i hopp om att hitta något jag faktiskt tycker är bra, eller i alla fall hyfsat. Det går minst sagt … sådär. Det brukar sluta med att jag ser en eller två nya skräckfilmer, för att därefter genast se något från 1970- eller 80-talet för att återställa ordningen och bli på bättre humör.

På omslaget till Matt Stuertz’ TONIGHT SHE COMES står det “IT FOLLOWS möter CABIN FEVER”. Det låter illavarslande. IT FOLLOWS är en dum, irriterande film; typisk “alternativskräck” för folk som egentligen inte gillar skräckfilm. CABIN FEVER är lika irriterande; en massa jobbiga, osympatiska typer ruttnar bort i en stuga.

TONIGHT SHE COMES har en sak gemensamt med IT FOLLOWS: den illa genomtänkta handlingen; en idé som man inte bryr sig om att förklara, vilken bara gör det hela irriterande. En handfull mer eller mindre jobbiga typer hamnar av olika anledningar i ett hus i skogen, där de super och skriker och vill ha sex. De hinner aldrig komma igång med det sistnämnda, eftersom det plötsligt dyker upp en helnaken tjej indränkt i blod. Huvudpersonernas reaktion på detta är besynnerlig. “Det verkar vara något fel på henne.” Hallå? Det är en galen, helnaken tjej, indränk i blod, som går omkring i skogen och försöker döda dem! “Det är något fel på henne”? Men rent allmänt beter sig ingen normalt i den här filmen.

Huvudpersonerna barrikaderar sig i huset, men därinne visar det sig att en galen man och hans två galna barn huserar. De ägnar sig åt ockulta riter och har sig. Matt Stuertz står även för manus,och han slänger in alla möjliga skräckfilmsingredienser huller om buller; det blir lika parodiskt som obegripligt. I princip ingenting av det som sker förklaras.

Under filmens andra hälft sprutar blodet friskt, och effekterna är hyfsat välgjorda. Det här är inte speciellt bra, men heller inte alltför tråkigt; det är för konstigt för att vara tråkigt. Om inget annat är filmen värd att se för de sista trettio sekunderna, vilka är lika överraskande som fantastiska.

… Men det här är inget jag rekommenderar.

Skriven 2017-12-02

print

Våra samarbetspartners