DEATH WEEKEND på DVD den 4 december

Klicka på bilden, för att se hela bilden

DEN ÖKÄNDA FILMEN SOM HAR CENSURREKORD I SVERIGE!
Nu är den snart här – för första gången i sitt oklippta skick – den omtalade censurföljetången DEATH WEEKEND

SLÄPPS PÅ DVD DEN 4 DECEMBER 2017

Aldrig någonsin tidigare eller senare har en utländsk film ställt till med så stort svenskt censurrabalder som DEATH WEEKEND. Bråket varade ända från 1976 till 1990 och resulterade i att filmen, i olika nedklippta versioner, totalförbjöds hela sju gånger och var uppe på regeringsnivå i fem av fallen. ”Filmen kan verka förråande genom att avtrubba känslan för människors värde”, hävdade censuren, medan censurmotståndare som Jan Guillou och före detta folkpartiledaren Per Ahlmark menade att det var en både bra och viktig film. Slutligen släpptes filmen fri – amputerad med sju minuter!

Studio S är stolta att presentera filmen i sin fulla originallängd, för allra första gången på dvd.

William Fruets verklighetsbaserade film handlar om ett par som utsätts för våldtäkt och förnedring i ett ensligt hus på landet, varpå kvinnan tar en gruvlig hämnd. Producenten Ivan Reitman blev senare en av Hollywoods största regissörer med Ghostbusters I & II på sitt CV.

BONUSMATERIAL NYINSPELAD INTERVJUFILM av Stefan Nylén där debattören Jan Guillou, dåvarande censurchefen Gunnel Arrbäck, filmgurun Ronny Svensson och Studio S-chefen SEO minns uppståndelsen kring filmen. Inslag ur AKTUELLT i SVT (2/4 1987) med Bernt Elmquist (GeBe Film), censurmotståndaren Olle Grönstedt och Gunnel Arrbäck. Två radioinslag från KULTURKVARTEN i P1 med Jan Aghed från Sydsvenskan och Jan Guillou (29/6 och 4/7, 1983). ORIGINALTRAILER och BILDGALLERI.

”INGET ANNAT ÄN EN BILLIG OCH CYNISK EXPLOATERINGSFILM ”
Jan Aghed i P1, april 1983
”FÖRBUDET ÄR EN SKANDAL.FILMEN ÄR VÄLGJORD OCH VÄLSPELAD”
Jan Guillou i Aftonbladet, juni 1983
”VIDRIGT, OTROLIGT ÄCKLIGT!”
Tyra Johansson, Granskningsrådet, maj 1986
”CENSUREN HAR LYCKATS MED KONSTSTYCKET ATT FÖRBJUDA EN ANTIVÅLDSFILM”
Olof Ehrencrona, SvDs ledarsida, maj 1987
”EN AV 1970-TALETS BÄSTA FILMER. FÖRBUDET ÄR ETT JUSTITIEMORD”
Olle Grönstedt, juni 1987
”AV ALLA FILMER JAG VARIT MED OM ATT FÖRBJUDA ÄR DENNA DEN BÄSTA”
Gunnel Arrbäck, fd censurchef, juni 2017

© Studio S Entertainment

print

Våra samarbetspartners