PHILIP FRITZ – Debutalbum från framtidens artist

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Philip Fritz debutalbum – upptäck morgondagens stjärna redan idag!

‘Första gången jag såg Philip Fritz var på en öppen scen under en visfestival för ett par år sedan. Han klev upp och spelade helt oannonserad. Ingen i publiken hade någon aning om vem Philip Fritz var.

Tjugo minuter senare var vi alla varse om att vi sett en artist som hade ‘det’ och som skulle låta höra talas om sig.
Sedan dess har Philip Fritz fortsatt att ta över alla festival- och klubbscener han hamnat på, och nu är Branschen ett malligt litet skivbolag som får möjlighet att släppa debutalbumet från en ung artist som kommer att finnas på den svenska musikscenen för en lång tid framåt.

Det är omöjligt att beskriva en nykomling utan att referera till något annat. Artisterna själva brukar inte tycka om det, men det är oundvikligt.
Jag har gjort det flera gånger förr – och lika lite som Stefan Sundström gillade när jag beskrev honom som en ung Cornelis Vreeswijk eller Lars Winnerbäck uppskattade att målas upp som en ung Stefan Sundström tycker nog Philip Fritz om att beskrivas som den felande länken mellan Håkan Hellström och Joakim Thåström – men jag är inte ensam om att ha gjort den kopplingen.
Några år senare blev både Sundström och Winnerbäck själva referenspunkter till andra artister, och det kommer även att hända med Philip Fritz – men än så länge är referenserna till Hellström och Thåström nödvändiga för att bäst beskriva den karisma, hitkänsla, glädje och svärta Fritz levererar.’

Johan Johansson, producent och artist

Philip Fritz är 24 år, född i Motala men sedan länge bosatt i Göteborg. Med sin tonsatta poesi tacklar han de känslor och tankar som har följt honom genom livet. Med sin starka scennärvaro och unika uttryck trollbinder han bokstavligt talat sin publik. Philip Fritz är verkligen en artist som berör.

Albumet är inspelat och producerat av Isak Edh i den legendariska Nacksvingstudion, och musikerna är hämtade från Håkan Hellströms band och Augustifamiljen.

Albumet släpps på vinyl och streaming fredag 10 november.

© RMP Musik

print

Våra samarbetspartners