FREDRIK BACKMAN bland Bokförlaget Forums januarinyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ditt livs affär av Fredrik Backman
Om boken: Det är natten före julafton, en grå kvinna kommer gående genom sjukhusets korridorer för att hämta en av oss. Hon bär en pärm med alla våra namn uppskrivna i: En cancersjuk 5-åring som sitter ensam och målar sin favoritstol röd, en 20-åring som putsar ölglas på en krog han älskar, en 45-åring som kör en dyr bil ursinnigt genom mörkret i jakt på något att krocka med. Ett av våra liv måste tas, om inte ett annat ges frivilligt. Men det räcker inte att någon bara dör, för ett liv är inte det som händer när det tar slut, ett liv är allt som hände fram till dess.
Ditt livs affär, av författaren till En man som heter Ove, är en magisk liten julhistoria om vad vår tid är värd och vad det vi lämnar efter oss egentligen betyder. Vem skulle du ge ditt liv för, om det inte räckte med att bara dö? Vad skulle du offra, om du visste att ingen skulle minnas det?
Det är natten före julafton. När gryningen kommer är en av oss borta.

Giftfri – ett rent liv utan tillsatser av Fanny Lindkvist & Martina Johansson
Om boken: Aldrig har väl vårt miljöfokus varit större än idag. I Giftfri har författarna tagit till vara på gamla husmorsknep och blandat dem med moderna tillvägagångsätt och resultatet av egna experiment. Boken innehåller massvis av tips och lösningar för hela familjen. Författarna lägger starkt fokus på moderna produkter inom till exempel hygien, skönhet, läkemedel, kläder, tatueringar och leksaker. Här finns gott om inspiration för alla, både för nybörjaren och för den som intresserat sig för en giftfri livsstil länge.
Fanny Lindkvist och Martina Johansson är båda drivna bloggare och inspiratörer med fokus på kost och hälsa, och har tidigare skrivit flera böcker kring dessa ämnen.

Underbara underliv av Ellen Støkken Dahl & Nina Brochmann, Marianne Mattsson (övers.)
Om boken: Är du säker på att du känner ditt eget underliv? Även om kvinnans könsorgan inte direkt är en ny upptäckt är det mycket som kvinnor inte vet om sin egen kropp. Det vill dessa författare ändra på, genom att kombinera känd medicinsk kunskap med ny forskning och presentera det på ett lättsamt sätt. Orgasm, mens, endometrios, missfall, mödomshinnor och preventivmedel är bara några av ämnena.

Allt du kan se när du saktar ner av Haemin Sunim, Katarina Jansson (övers.)
Om boken: En vida efterfrågad tankebok om livet, relationer, stress, att uppskatta sig själv, att hantera konflikter och mycket mer. Författaren, den koreanska läraren och munken Haemin Sunim, har fått stort internationellt genomslag med sina texter. Boken innehåller vackra illustrationer i färg och den vänder sig till alla, oavsett ålder, kön och religion.

Vågornas viskningar av Tamara McKinley, Eva Haskå (övers.)
Om boken: Christy har alltid drömt om att resa från hemmet i Tasmanien till den vilda och vackra ön Skye där hon föddes. Nu, när hon är 65 år gammal, har hon äntligen bestämt sig för att åka. Med sig har hon sin dotter Anne och sitt barnbarn Kathryn, men ingen av dem känner till Christys förflutna – som är mörkare och mer komplicerat än de kunnat ana.

Ur askan i elden av Peter Robinson, Jan Malmsjö (övers.)
Om boken: Här får vi veta hur allt började. Kommissarie Banks har just flyttat till Eastvale och ser framför sig en lugnare tillvaro med sin fru. Men skenet bedrar, och Banks får direkt utreda den inbrottsvåg som plågar staden. När en 87-årig kvinna hittas död i sitt hem efter ett inbrott blir läget kritiskt. Rör det sig om samma gärningsmän? Och kommer Banks att hitta dem innan de slår till igen?

© Bokförlaget Forum

print

Våra samarbetspartners