THE GLASS CASTLE

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Destin Daniel Cretton
I rollerna: Brie Larson, Woody Harrelson, Naomi Watts, Sarah Snook

BETYG: TRE
Premiär: 2017-11-03

Ok – om du tycker du vuxit upp i en dysfunktionell familj så sakta i backarna. Vill du verkligen veta hur en riktigt dysfunktionella familj med föräldrar utan nån som helst verklighetsförankring eller föräldraansvar. Ja, drömmare är väl vad man kan kalla Jeanette Walls mamma och pappa. Filmen är baserad på den självbiografiska boken ”Glasslottet”.

Vi får följa Jeanettes och hennes tre syskons stökiga och omtumlande uppväxt på den amerikanska landsbygden med en alkoholiserad levnadskonstnär till far och en flummig konstnärinna till mor. Familjen befinner sig ständigt på rymmen från polis och andra myndigheter. Föräldrarna är dock väldigt kärleksfulla mot sina barn och berättar de mest fantastiska historierna men vad hjälper det när barnen är hungriga…

Filmen hoppar friskt mellan dåtid och nutid. Skådespelarinsatserna är genomgående bara. Men känslan var att något saknades.

skriven 2017-11-02

print

Våra samarbetspartners