MELODIFESTIVALEN 2018: David Lindgren blir programledare

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nu är det klart att David Lindgren återkommer som programledare för Melodifestivalen 2018. Efter en hyllad och älskad insats under Melodifestivalen 2017 är projektledaren Anette Helenius mycket nöjd med att kunna presentera David som den som ska leda tv-tittarna genom sex veckor av fest och glädje i vår.

– David är en fenomenal entertainer som glänste i programledarrollen och vann tittarnas hjärtan i Melodifestivalen 2017. Men David har så många fler sidor att visa. Därför känns det både stabilt och samtidigt jättespännande att David tackat ja till att leda Melodifestivalen nästa år, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen.

Sunil Munshi kommer att regissera Melodifestivalen 2018. Han har regisserat ett flertal hyllade och spektakulära teateruppsättningar på bland annat Dramaten och Uppsala Stadsteater. Han regisserade även Magnus Ugglas kritikerrosade show Hallå! som gått för fulla hus i två år.

– Att få hedersuppdraget att regissera Sveriges största nöjesprogram känns fantastiskt. Vi ska göra en varm, fashionabel, sprudlande fest som också väcker tankar och öppnar nya perspektiv. Jag är otroligt glad över att få jobba tillsammans med David Lindgren, och att få visa publiken helt nya sidor av honom, säger Sunil Munshi, regissör för Melodifestivalen.

– Att leda Melodifestivalen är något av det roligaste jag gjort och jag längtar verkligen efter att få möta publiken och tittarna igen. Nu ska vi ställa till med en fest som får taken att lyfta på arenorna på vår turnéväg, säger David Lindgren.

© SVT

print

Våra samarbetspartners