DUA LIPA, Amager Bio, Köpenhamn den 1 november 2017

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Hon släppte sin första singel i augusti 2015, albumdebuterade så sent som i juni i år och har såväl tokhyllats som vunnit alternativt nominerats för priser i mängder, däribland till BBC:s årliga Sound of,, Brit Awards och MTV-Awards och Teen Choice Awards. Förutom då att ha haft en trio respektabla hits och sålt guld på hemmaplan av sin självbetitlade albumdebut.

Solid samling nummer

Dua Lipa tillhör helt enkelt en av de mera lovande och för all del även heta akterna i det unga gardet för tillfället. Det var med andra ord upp till bevis på Amager Bio i onsdags. Att leva upp till hypen är emellertid inte alltid så lätt, och mycket riktigt gjorde väl brittiskan inte heller riktigt detta denna afton. Fast hyggligt underhållande och inte utan charm var det hela dock.

Likaså får man säga att den unga vokalissan bjöd på en tämligen solid samling nummer rakt igenom det sjuttio minuter korta setet. Vilket på sitt sätt får betecknas som i alla fall lite imponerande med tanke på att hela hennes föga digra repertoar på sexton sånger avverkades.

Kvinnligt statement

Det är således en ganska hög lägstanivå på Lipas alster. I alla fall om man som undertecknad har en förkärlek för bred pop i alla dess former. Bland essen i det utsålda Amager Bio märktes bland annat dansanta öppningen Hotter Than Hell, New Rules med tillhörande småkaribisk krydda och Genesis, med sin känslofyllda bedjande refräng.

Sedan i dessa dagar ska det ju även finnas ett kvinnligt statement om att inte ta skit från lögnaktiga idioter till män, och här stavas den IDGAF eller I Don´t Give A Fuck, för att nu tala klarspråk. Här kan man för övrigt fråga sig hur de medföljande föräldrarna till de yngsta fansen reagerade på detta. Hängde de upp sig på svordomen eller budskapet måntro?

Fina läckra ballader

För det kan man ju onekligen undra. Men oavsett vilket verkar fröken Lipa trots allt vara en ganska vän flicka rent allmänt, så det är klart att hon avverkade några fina ballader också. Som pianobaserade läckerheten Homesick och souljazziga Thinking `Bout You. I dessa nummer uppvisade Lipa för övrigt också en mognad bortom sina tjugotvå år.

Lovande god potential

För övrigt kunde man konstatera att sångerskan kanske inte riktigt hittat sin personlighet och plats fullt ut i. I viss mån framstod hon som något av en oslipad diamant där på Amager Bio. Men med detta sagt andades framträdandet likväl både utstrålning och ödmjukhet samtidigt som rösten tedde sig både stark och stadigt uttrycksfull. Lovande med god potential är därför nog det mest passande omdömet jag kan ge, och det är självklart inte illa.

Skriven 2017-11-02

print

Våra samarbetspartners