Här var det nog feltänkt

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ett stort och mäktigt försäkringsbolag skickade en invitation till mig: ”Vi bjuder på bio! Vi har nöjet att bjuda in dig och en vän på bio då vi visar filmen Vilken jävla cirkus. Xxx kommer vara på plats och informera om möjliga investeringar i dagens låga ränteklimat, med exempel på en populär lågriskplacering som i skrivande stund avkastar 6 % i återbäringsränta. (…)”

Inte lysande bra

Vad var det för produkt jag lockades med till Xxx sälj- och investeringskväll?

Karolina Fjellborg, recensent på Nöjesbladet /Aftonbladet, skriver om den aktuella bjudfilmen bland annat följande: ”Vilken jävla cirkus svajar på kalkonens rand…” och jag tolkar detta som att filmen inte är lysande bra.

SVT textar om samma film på sin webbsida: ”… Förvirrande och övertydligt på samma gång. Sofia Olsson irriterar sig på Helena Bergströms nya romantiska komedi. (…) Hela upplevelsen blir tyvärr en jävla cirkus. I bemärkelsen rörigt. Manuset är skevt, karaktärsteckningen rent utav bisarr och dialogen pendlar mellan jätterolig och så tondöv att jag häpnar. (…)”

Helena Lindblad präntar i DN: … ”Vilken jävla cirkus – ett kulört gytter av klichéer…”

Pajigt och plumpt

Moviezine formulerar sina intryck så här: “Pajigt och plumpt utan finess. Helena Bergströms romantiska dramakomedi Vilken jävla cirkus går fullständigt vilse i ett virrvarr av dåliga skämt och usel dialog och lyckas inte beröra för fem öre…”

Sydsvenskan rapporterar följande: ”… Värre, förutom klichéerna, är att manuset känns som en skrivbordskonstruktion, att iscensättningen ofta är styltig och att vissa vändpunkter (ett självmord, exempelvis) är dåligt underbyggda, medan det däremot gödslas med återblickar som skriver publiken på näsan…”

filmeye.se menar: ”… Egentligen brister filmen i allt. Manuset är tunt och storyn minst sagt osannolik.”

Mögelangripna skorpor

Inte en enda tidning, pappersburen eller på nätet, inte en enda radio- eller tv-recension, begåvade filmen Vilken jävla cirkus med annat betyg än två långfingrar, eller lika många slag i ansiktet.

”Vi har nöjet att bjuda in dig och en vän på bio då vi visar filmen Vilken jävla cirkus”, skriver ett stort och mäktigt försäkringsbolag, som i samband med filmvisningen vill ”informera mig om möjliga investeringar…”
Jag vet att detta bolags primära syssla inte är film, men jag känner också starkt för, att om Xxx, eller vilken som helst annan aktör, är ute efter att förleda mig att satsa mina besparingar på dess verksamhet, då är det feltänkt att bjuda mig på fuktiga, mögelangripna skorpor, eller en film som smakar och uppvisar samma diskutabla egenskaper som dem.

Ingen goodwill

En bjudning är med ganska så stor sannolikhet tänkt att direkt och även genom association skapa goodwill och förtroende, och jag är inte helt säker på hur Vilken jävla cirkus skulle kunna mobilisera någondera av detta.

Klicka här för köp av och information om artikelförfattarens böcker.

Skriven 2017-10-28

print

Våra samarbetspartners