TOM CLANCY – Ny bok “Dödlig kod”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Tom Clancys böcker har alltid haft en kuslig förmåga att förutse storpolitiska, internationella händelser. Thrillern Dödlig kod, som skildrar ett worst-case-scenario av en dataläcka, är inget undantag. Finns ute nu!

Dödlig kod skriven av Tom Clancys tidigare medförfattare Mark Greaney, är den tolfte boken i den populära serien om president Jack Ryan.

Berättelsen skildrar på ett lika otäckt som trovärdigt sätt hur terrorrörelsen IS får tag på hemligstämplade uppgifter om den amerikanska militären och iscensätter en rad attacker mot höga politiska mål. Underrättelseorganisationen Kollegiet, i vilken Jack Ryan Junior ingår, anlitas för att hitta läckan, och en kamp mot klockan tar sin början.

”En magnifik bladvändare. Både övertygande och skrämmande realistisk”, skriver NY Journal of Books. Förlagschefen Claes Ericson håller med: ”Dödlig kod bjuder på aktuell och omskakande läsning i tider då hoten inte alltid är fullt synliga.”

Tom Clancy är känd för sin unika förmåga att blanda autentisk realism med intrikata konspirationer och knivskarp spänning. Flera av hans böcker – däribland debuten Jakten på Röd Oktober – har blivit storfilmer. Sedan Tom Clancys död 2013 axlar Mark Greaney med framgång arvet efter mannen som skapade den internationella thrillergenren. Dödlig kod har översatts av Svante Skoglund.

© Bookmark Förlag

print

Våra samarbetspartners