MIKAEL LINDNORD – Ny bok “Arthur och hans vänner”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Hunden Arthur är tillbaka!

Arthur och hans vänner är fortsättningen på berättelsen om Arthur. Vi får följa med under hans första jul i Sverige och på resor till London, lida med honom när han drabbas av sjukdom och glädjas med honom på campingäventyr med familjen.

Arthur och vänner är nästa gripande kapitel i Arthur och Mikaels historia.

Arthur, den tilltufsade men modiga gatuhunden från Ecuador som följde sin blivande husse Mikael genom djungeln för att till sist hitta ett nytt hem på andra sidan jorden. Vi får nu följa Arthur under hans första jul i Sverige och på resor till London, lida med honom när han drabbas av sjukdom och glädjas med honom på campingäventyr med familjen

Boken innehåller också ett antal rörande historier där andra människor berättar om hur hundar räddat livet på dem, både bokstavligen och bildligt. Dessa berättelser om ”Arthurs dubbelgångare“ från världens alla hörn, vittnar om att hunden verkligen är människans bästa vän.

Ur förordet

“Jag älskar att berätta om min vän Arthur (och han är bokstavligen min vän), så jag har mer än gärna gett efter för bönerna från alla som ville att jag skulle avslöja vad som har hänt sedan vår första bok. Under arbetets gång kunde jag inte heller låta bli att återuppleva en del av svårigheterna i Ecuadors djungel, så lite grann om det kom med i den här boken också. Jag hoppas ändå att läsarna ska ha tålamod med mig och Arthur när vi ibland återvänder till gamla kända marker, och tycka det är intressant att få höra vad som har inträffat sedan dess. Min förhoppning var förstås att berättelsen om Arthurs räddning och hans nya liv som lycklig och älskad familjehund skulle väcka gensvar hos människor som själva funderar på att hjälpa utsatta hundar, eller bara är hundvänner i största allmänhet. Men jag blev ändå överväldigad av responsen från alla som hörde av sig för att berätta sina egna historier om hemlösa hundar runtom i världen, hundar som ändå på något sätt lyckats träffa sin människa och skapa sig nya liv tillsammans med dem. Jag hoppas att även deras berättelser kan inspirera andra.”
Mikael Lindnord

© Bokförlaget Forum

print

Våra samarbetspartners