GEOSTORM

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Dean Devlin
I rollerna: Ed Harris, Jim Sturgess, Gerard Butler, Andy Garcia, Abbie Cornish

BETYG: TVÅ
PREMIÄR: 2017-10-20

Katastroffilm, konspirationsthriller och klimatkaos bakas ihop och spritsas med rymdscener i det som är Geostorm, en film som är sprängfylld med tomma kalorier som mättar för ögonblicket men resulterar i milt magont. Vi hamnar en inte så lång bit in i framtiden och jorden har drabbats av en rad förödande miljökatastrofer men fear not, mänskligheten, främst i form av filmens huvudhjälte, har byggt ett nät i rymden som ger kontroll över vädret.

Exakt hur detta nät skyddar jorden eller hur det byggdes undviker filmen att svara på genom att hoppa i tiden, vår protagonist är bra på att bygga saker men hatar auktoriteter och politik vilket leder till att han förlorar sitt jobb till sin mer smidige bror. Ytterligare ett hopp framåt i tiden och saker börjar gå fel, så fel att brodern mot sin vilja måste kontakta sin numera avdankade bror. Allt detta händer i filmens inledning och vad som följer är en rätt löjlig sörja av genrer som på något sätt ändå lyckas ge knappa två timmars sunkigt tillfredsställande blockbuster-underhållning.

Gerard Butler, Abbie Cornish, Jim Sturgess och Alexandra Maria Lara kommer inte att vara med i några Oscars-diskussioner men levandegör sina mediokra rollfigurer på bra sätt och det finns något fint i filmens naiva men i slutändan tämligen misslyckade försök att diskutera tunga ämnen som miljöförstöring. Geostorm är inte bra men den är underhållande popcorn-nonsens med visuellt spektakulära specialeffekter som, i bästa fall, kan leda till en eller annan tanke om miljön och hur människan påverkar den.

skriven 2017-10-20

print

Våra samarbetspartners