HOME AGAIN – KÄRLEKEN FLYTTAR IN (Home Again)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Hallie Meyers-Shyer
I rollerna: Reese Witherspoon, Michael Sheen, Lake Bell, Pico Alexander, Nat Wolff

BETYG: TVÅ
PREMIÄR: 2017-10-13

Ibland faller inte päronet långt ifrån äppleträdet. Hallie Meyers-Shyer är dotter till Nancy Meyers, som ligger bakom moderna rom-comklassiker som Vad kvinnor vill ha, Galen i kärlek och It´s Complicated. Synd bara att mammas fingertoppskänsliga handlag saknas i denna ljumna regidebut. Allt ingredienserna, inklusive Reese Witherspoon finns på plats, men det här är i sanningens namn en tämligen lättglömd skapelse.

Witherspoon är fyrtioåriga Alice, välbeställd och nyseparerad med två välartade döttrar, som lämnat sin rockpromotormake Austen i New York, och flyttat över kontinenten till Los Angeles. På plats där ställer hon med viss tvekan sitt gästhus till förfogande när tre unga aspirerande filmmakare blivit utkastade av sin hyresvärd.

Alla som nu tror att den åldersnojiga Alice får ihop det med en av dessa gossar kan räcka upp handen nu. För det är klart att de hamnar i säng, och får till de på det mest kyska sätt. Därefter uppstår snart en löjlig fnurra på tråden, och då dyker förstås självaste Austen plötsligt upp, och vill ta igen den familjetid han själv festat bort tidigare om åren.

Hur ska det här sluta då, undrar kanske den nyfikne. Jag gjorde det inte, och då bör ändå betonas att jag gärna avnjuter en god rom comrulle när tillfälle bjuds. Home Again tillhör dessvärre inte den kategorin. Snarare är det här något av det plattaste, menlösaste och mest standardmässiga i genren jag sett på ett bra tag.

Ändå är det lätt att inbilla sig att de utsvultna hardcorefansen lite sådär i brist på annat lätt motvilligt lär svälja det här. För helt värdelös är Meyers-Shyers regidebut trots allt inte. I alla fall inte om man ser det med de någorlunda toleranta glasögonen på nästippen.

skriven 2017-10-05

print

Våra samarbetspartners