GEORGE R.R. MARTIN – Ny bok “Feberdröm”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Game of Thrones skapare släpper vampyrroman

Bland mäktiga hjulångare på en grumlig och febrig Mississippiflod lurar en uråldrig ondska. Sedan George RR Martin skrev Feberdröm 1982 har den sedan stadigt vunnit nya läsare, liksom hans mästerliga fantasyserie Sagan om is och eld, och nu har den äntligen översatts till svenska. Den har jämförts med Anne Rices En vampyrs bekännelse och är en av de absolut största vampyrklassikerna.

Året är 1857 och Abner Marsh är en rederiägare med stora problem. I princip hela hans flotta har sjunkit och han är redo att lägga ner verksamheten, då en främling vid namn Joshua York dyker upp och erbjuder sig att köpa in sig i rederiet. Det skulle lösa Marshs problem, men York ställer också ett antal märkliga krav. Trots att han känner en viss tvekan inför förslaget, anser sig inte Marsh ha något annat val är att anta erbjudandet.

Tillsammans inleder York och Marsh bygget av ett fartyg som ska bli den största, ståtligaste och snabbast hjulångaren på Mississippi. De ger henne namnet Feberdröm och inleder en resa längs floden som ska visa sig ödesdiger för de båda rederiägarna.

Den nye affärspartnerns beteende börjar snart oroa Marsh. York sover hela dagarna och går på nätterna i land i mystiska ärenden längs floden. En natt ser Marsh honom torka av sig blod då han kommer tillbaka till båten. Men Marsh anar inte att York i själva verket är den siste han ska vara orolig för. Snart inser han att han gett sig in i något han inte kunnat föreställa sig i sina värsta mardömmar

GEORGE R.R. MARTIN föddes 1948 och är sedan 1979 författare på heltid och har förutom sina böcker skrivit manus till filmer och tv-serier, i tio år arbetade han i Hollywood. HBO:s hyllade tv-serie Game of Thrones är baserad på böckerna i Sagan om is och eld.

© Bokförlaget Forum

print

Våra samarbetspartners