DILLON släpper albumet ´Kind´!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Dominique Dillon de Byington, aka Dillon, var bara 19 år gammal när hon släppte sina första låtar. Under 2011 släppte hon debutalbumet ´This Silence Kills` som var resultatet av flera års skrivande och hon hyllades för sina texter och popmusik med sensuella toner av electro. Dillon har blivit vokalist jämförd med artister som Feist, Bjork och Joanna Newsom.

Nu återvänder Dillon med sitt tredje album ´Kind` som släpps via [PIAS] Recordings den 10 november. Albumet är producerat och delvis skrivet tillsammans med Tamer Fahri Özgönenc, den New York-baserade producenten Nicholas Arthur Weiss och den Schweiziska producenten Samuel Savenberg. Dillon är även aktuell med nya singeln ´Killing Time`.

Lyssna på ‘Killing Time’ här

´Kind` handlar om kärlekens olika former, hur man tar sig igenom den och hur man återhämtar sig efter att ha fått sitt hjärta krossat. Ihop med hennes starka röst och texter skapar Dillon ett helt unikt musikaliskt sound som fascinerar. Albumet ´Kind` står för en personlig och konstnärlig utveckling, där gåtfull och elektronisk pop tillsammans skapar en stark kraft.

© PIAS Nordic

print

Våra samarbetspartners