JO NESBØ bland Bonnier Carlsens höstnyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Vinteräventyr, skräck, mystiska gåtor, superhjältebebisar och en liten borttappad hund. Här är den senaste höstläsningen från Bonnier Carlsen.

Kurran och Pigans Vinteräventyr av Lisa Moroni
Ålder 3-6 år
I skogen där Kurran och Pigan bor har den första snön just fallit. Hela skogen har förändrats! Plötsligt är det svårt att hitta. Tur att det finns fullt av spår som de kan följa! Men vems är egentligen de där stora tassavtrycken? Det blir ett äventyr som de två vännerna sent ska glömma! En förtrollande bilderbok av Lisa Moroni om naturens och vinterns magi.

I rosens mitt av Martin Widmark
Ålder 9-12 år
Det är tidigt 1900-tal i Stockholm och vintern närmar sig. I ett av stadens stenhus lever tolvårige Stefan ensam med sin pappa sedan mammans förmodade självmord. Men en dag hittar Stefan ett hemligt meddelande, skrivet av hans mamma kort innan hennes död. Meddelandet leder honom vidare ut i det frusna Stockholm, mot nya gåtor och ledtrådar till vad som egentligen hände mamman. Men snart märker Stefan att han är förföljd, och ju fler pusselbitar som läggs på plats, desto tydligare blir det att mannen som följer honom i själva verket är en mördare, och att Stefan svävar i livsfara.
Med mod, list och slutledningsförmåga kämpar Stefan mot klockan för att ge sin mor upprättelse. Och det gäller att tänka snabbt, för minsta misstag kan vara det sista Stefan gör.

Lilla Barnkammarboken: Godnattvisor
Ålder 3-6 år
Gör kvällen till dagens mysigaste stund! Godnattvisor är en omtyckt del i serien “Lilla barnkammarboken”. Nu får de älskade böckerna nytt utseende.
I boken finner du ett perfekt urval av sånger och ramsor som ingår i vår godnattviseskatt. Här finns riktiga klassiker som ”Videvisan”, ”Ro ro barnet” och ”Byssan lull” liksom mer moderna inslag som ”Frida Freys tröstvisa”, ”Vargsången” ur Ronja Rövardotter, ”Vaggvisa för liten grön banan” och många andra favoriter.

Samlade julsagor
Ålder 3-6 år
I den här boken möter du den snälla katten Pelle Svanslös som firar jul tillsammans med några märkliga jultomtar. Du får kliva in hos de coola vännerna hasselmusen och myrsloken och njuta av deras mysigt goda julfrukost. Följ med Katten Fransson på julpromenad genom stan och hjälp bästisarna Ingrid och Ivar som förbereder den allra bästa julen med pyssel, snöskottning och paketinslagning.
I Samlade julsagor hittar du fem bilderböcker i en och samma bok. Dessutom: några julsånger, lite julpyssel, jullekar och några små julnötter att knäcka.

Mystiska skolan: Spöksången av Katarina Genar
Ålder 6-9 år
Följ med till skolan som inte är som andra! Här händer det ofta spöklika och lite kusliga saker. Och ibland kan man till och med träffa på någon som levde för länge sedan! ”Mystiska skolan” av Katarina Genar är en serie rysmysiga och lagom läskiga böcker för nybörjarläsare. Alexander Janssons stämningsfulla färgillustrationer skapar magi.

Pax 9: Maran av Ingela Korsell, Åsa Larsson och Henrik Jonsson
Ålder 9-12 år
Svarthäxan sluter ett ödesdigert avtal med Maran och Estrids drömväktare sätts ur spel. Det är korpbröderna Alrik och Viggo som måste bege sig ner i Estrids dröm och rädda henne! Iris varnar dem om att det finns en stor fara med att beträda drömmarnas värld; om man dör i drömmen så dör man på riktigt …
”PAX”-serien som tagit Sverige med storm och som är barnens favoritläsning tilldelades priset Crimetime Specsavers Award 2016 i kategorin Årets barndeckare

Pax målarbok av Ingela Korsell, Åsa Larsson och Henrik Jonsson
Ålder 9-12
I PAX Målarbok kan du bläddra bland scener ur böckerna eller utforska det magiska biblioteket. Färglägg imparna, grimmen, mylingen och alla de andra övernaturliga varelserna, eller ge dig i kast med det myllrande persongalleriet, vilken är din favorit? Alrik som älskar djur, lillebrorsan Viggo som klättrar på allt han ser, den coola häxan Iris eller bibliotekets väktare; Estrid och Magnar? Ge din fantasi fritt spelrum! Läs också textutdrag ur böckerna och kortare citat!

Super-Charlie och skurksystern av Camilla Läckberg
Ålder 3-6 år
I Super-Charlies familj är lyckan total – det senaste tillskottet, bebisen Polly, charmar alla som kommer i hennes väg. Nu är Super-Charlie inte längre minst i familjen. Men lyckan varar inte länge… Snart börjar mystiska saker att hända. Kan den till synes oskyldiga lilla Polly ha ett finger med i spelet?

Kan doktor Proktor rädda julen? av Jo Nesbø
Ålder 6-9 år
Doktor Proktor, Lise och Bulle ger sig ut på ett galet juläventyr, skrivet av Jo Nesbø – en av Norges allra bästa barnboksförfattare!
Den girige affärsmannen Thrane har gjort affärer med självaste kungen. Han har nämligen köpt rättigheterna till julen! Han bestämmer direkt att alla som handlat julklappar för mindre än 10 000 kronor på hans eget varuhus förbjuds att fira julafton. Men hur ska det gå för alla de som inte har råd?

Liten svart hund i natten av Rose Lagercrantz och Rebecka Lagercrantz
Ålder 6-9 år
Samsons matte hade ramlat ihop i tunnelbanan och burits bort av ambulansmännen. Hunden hade de inte brytt sig om i brådskan. Han sprang och sprang, ända tills han kom till den stora parken som han och matte brukade gå i. Där kände han igen sig och kröp utmattad in under en buske för att sova. Han var hungrig och törstig. Och ensam. Ingen ropade längre på honom. Han var inget annat än en liten svart hund i natten.
Vad händer om en hund skulle komma bort från sin matte eller husse? Det vill barnboksförfattaren Rose Lagercrantz undersöka i den här berättelsen. Ivrig och förundrad följer berättaren sin fyrfota hjälte hack i häl under hans försök att hitta tillbaka till matte

© Bonnier Carlsen

print

Våra samarbetspartners