ERIC BIBB – ”TALES FROM A BLUES BROTHER” på sverigeturné!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Manus och regi: Ola Lindholm och Eric Bibb

Eric Bibb har haft ett formidabelt år så här långt – med ett hyllat nytt album, “Migration Blues”, och en “Blues Music Award”-vinst i kategorin “bästa akustiska album”. I maj 2017 hade dessutom scenföreställningen ”Tales From A Blues Brother” urpremiär på Rival i Stockholm, en föreställning som hyllades unisont av både kritiker och publik. Två fullsatta salonger och applåder som aldrig ville ta slut. Nu presenterar Brian Flanagan Productions tillsammans med 28 Booking en rikstäckande turné på 14 stopp genom Sverige under hösten 2017 för föreställningen.

Eric Bibb – Tales From A Blues Brother är en sorglig, spännande och väldigt rolig föreställning med ett pärlband av ikoniska blueslåtar som bas.

Ensam, omgiven av sina älskade gitarrer, kommer Eric inte lämna någon oberörd.

Se en showreel från föreställningen:

Följande städer besöks i höst:

21/10 – Västerås – Västerås Konserthus
27/10 – Borås – Sagateatern
03/11 – Vara – Vara konserthus
04/11 – Karlstad – Scalateatern
13/11 – Stockholm – Scalateatern
17/11 – Göteborg – Stora Teatern
22/11 – Gävle – Gävle Konserthus
23/11 – Malmö – Victoriateatern
24/11 – Hässleholm – Hässleholms Kulturhus
25/11 – Örebro – Örebro Konserthus
30/11 – Uppsala – Uppsala Konsert & Kongress
01/12 – Eskilstuna – Eskilstuna Teater
07/12 – Lund – Lunds Stadsteater
08/12 – Ystad – Ystad Teater

MER OM FÖRESTÄLLNINGEN:

American Grammy Award nominee Eric Bibb är ett av den internationella bluesvärldens största namn idag. Hans turnéer runt om i världen tar aldrig riktigt slut och hyllningarna som en av världens främsta bluesgitarrister är ständigt återkommande. Trots att Eric albumdebuterade för över 40 år sedan släpper han årligen nya skivor som alla kandiderar till Årets Blues-album. Det har blivit fler än 35 skivor över femtio år som bluesman och Eric tänker inte sakta ner.

”Home is a place where I’m not constantly reminded of Americas violent history.”

Eric Bibb har en unik historia som handlar lika mycket om musik som om att hitta en plats, mental eller fysisk, där hans ursprung och färg inte spelar någon roll. Och nu är han redo att berätta den historien.

”I’m a child of the civil rights movement.”

Eric Bibb – Tales From A Blues Brother tar sin början med ett foto på Erics far, Leon Bibb, inför marschen till Selma. Där står han sida vid sida med Harry Belafonte, Joan Baez och DrMartin Luther King:

”This is where I come from, these are my roots.”

Berättelsen tar oss vidare genom de amerikanska rasmotsättningarna och Erics längtan bort. Inlåst i en skrubb i Paris finner han bluesen och i 70-talets Stockholm finner han en tolerant och färgblind värld. Men nu, 40 år senare, blåser vindar som han allt för väl känner igen.

Eric Bibb – Tales From A Blues Brother är en sorglig, spännande och väldigt rolig föreställning med ett pärlband av ikoniska blueslåtar som bas.

Ensam, omgiven av sina älskade gitarrer, kommer Eric inte lämna någon oberörd.

– Att lära känna Eric är att lära känna en oerhört viktig del av vår historia. Hans liv är oavbrutet fascinerande och att hjälpa honom berätta sin historia är bland det roligaste och viktigaste jag gjort, berättar föreställningens manusförfattare och regissör Ola Lindholm.

Lyssna på låten “Tales From A Blues Brother”:

Mer info

© Birds Will Sing For You

print

Våra samarbetspartners