THE LEGO NINJAGO MOVIE

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Paul Fisher, Charlie Bean
Svenska röster: Mikael Regenholz, Jamil Drissi, Jonas Bane, Matilda Smedius, Rolf Lydahl, Ole Ornered, Christian Hedlund, Annika Herlitz

BETYG: TVÅ
PREMIÄR: 2017-09-22

Först kom The LEGO Movie som följdes upp av The LEGO Batman Movie och nu är det dags The LEGO Ninjago Movie. De två tidigare LEGO-filmerna bjöd på ömsom vin och vatten fast mest vin. Denna gång är det nog mest vatten.

Som framgår av titeln är det ninjafilmerna som ska legofieras. Som alla ninjafilmerna handlar det om en udda kille (Lloyd) som har en dold hemlighet… Tillsammans med skolkamraterna Jay, Kai, Cole, Zane och Nya bildar de ett svårslaget Ninja-team. Saken blir ju inte bättre av att Lloyds pappa råkar vara värsta skurken Garmadon och den kloke och vise Ninja-mentorn Master Wu är hans farbror. Hursom, nu har i alla fall Garmadon beslutat att ta kontroll över Ninjago en gång för alla och det enda sättet att stoppa honom är att hitta det ultimata vapnet men vad händer om det ultimata vapnet är än värre…

Tja filmen är välgjord men jag saknar glimten i ögat och alla referenser som gjorde Batman filmen så mycket mer underhållande och nu ser jag att ytterligare en LEGO-film är på gång…

skriven 2017-09-22

print

Våra samarbetspartners