CLASH – Vi kastade inte sten! Klipp 1

Klicka på bilden, för att se hela bilden

2011 – Den egyptiska revolutionen avslutar ett 30-årigt presidentskap.

2012 – Den nyvalde presidenten Muhammad Mursi är medlem av muslimska brödraskapet.

2013 – Miljontals människor revolterar mot Mursi i de största protesterna i landet någonsin. Under de kommande dagarna och veckorna äger hårda och blodiga sammandrabbningar rum mellan de promilitära och anhängare av muslimska brödraskapet. Handlingen i Clash äger rum en dag under denna våldsamma period. Mitt i detta politiska kaos blir en grupp människor instängda bak i en polisbuss utan hänsyn till deras bakgrund och politiska åskådning. I gruppen finns två amerikanska journalister, såväl anhängare till som motståndare av muslimska brödraskapet, en ung flicka och en ung pojke. Stämningen bak i bilen är aggressiv – frågan är om antagonisterna kommer att kunna övervinna sina motsättningar, och därmed ha en chans att överleva.

Originaltitel: Eshtebak
Regi: Mohamed Diab
I rollerna: Nelly Karim, Hani Adel, Tarek Abdel Aziz m fl.
Speltid: 97 minuter
Genre: Drama/thriller
Censur: 15 år
Biopremiär: 15 september

© Scanbox Entertainment

print

Våra samarbetspartners