BILAR 3 (Cars 3)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Brian Fee
Original röster: Owen Wilson, Armie Hammer, Nathan Fillion, Kerry Washington

BETYG: TVÅ
PREMIÄR: 2017-09-01

Vi har sett detta förut, det finns inget visuellt spännande med denna tredje film i den omåttligt populära serien om bilar. Inte för att det säger så mycket men men storyn i Bilar 3 är mer intressant än i förra uppföljaren, Blixten McQueen får svårt att hålla farten mot nya unga bilar och tvingas fundera på vad det betyder att bli äldre.

Budskapen om att det kan vara lika roligt och hjälpa andra som att hjälpa sig själv och att det är okej att inte vara bäst är fina med otydliga och ibland motsägelsefulla. De nya bifigurerna, speciellt Blixtens nya tränare, är en välkomna additioner medan de gamla bifigurerna ofta är med endast för sakens skull, utan att manuset hittar något intressant för dem att göra. Det roligaste med att titta på Bilar-serien är fortfarande att fantisera om att filmserien utspelar sig i någon sorts science fiction-framtid, à la Terminator, där bilar har tagit över världen för länge sedan och människorna bara är ett minne blott, det ger en existentiell edge till en filmupplevelse som annars snabbt blir långtråkig och seg, utan överraskningar.

Fart och fläkt blir det inte mycket av i denna franchise som puttrar på i kreativ tomgång med uppföljare främst skapade för att sälja leksaker.

skriven 2017-08-31

print

Våra samarbetspartners