KORPARNA – Biografpremiär den 13 oktober

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Jens Assur långfilmsdebuterar och låter bilderna tala i en lika bistert karg som kraftfull historia om skam, skuld och livsdrömmar.

Korparna utspelar sig på den svenska landsbygden under 1970-talet. Agne sliter hårt för att få gården att gå runt, ett arbete som nöter på honom både fysiskt och psykiskt. Pressen ökar ytterligare när arrendeägare vill modernisera och hotar att säga upp arrendet. Agnes familj har brukat gården i generationer och han har tagit för givet att äldste sonen Klas ska ta över när han själv inte längre orkar. Klas däremot vill inte gå i faderns fotspår, men vill inte heller lägga ytterligare börda på sin far. En man som verkar ha fått nog av verkligheten. Frågan är hur länge man kan skjuta upp det oundvikliga?

Filmens manus är fritt baserad på Tomas Bannerheds kritikerrosade roman Korparna som belönades med Augustpriset 2011.

© TriArt Film

print

Våra samarbetspartners