ESTER ROXBERG bland Wahlström & Widstrands oktobernyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Barnvagnsblues av Ester Roxberg
Om boken: Agnes vandrar ensam omkring med barnvagnen i ett 30-gradigt Stockholm mitt i juli. Alla vänner är bortresta och det finns ingenstans att ta vägen med en liten bebis. Hon rör sig i ett eget känslomässigt mikrokosmos. Vem har hon blivit? Och vem ska hon bli?
I Barnvagnsblues kretsar Ester Roxberg kring frågor om föräldraskap och om tillhörighet. Hur bär man sig åt för att förbli sig själv när omvärlden så intensivt vill göra en till en annan?

Stillhet i tidens larm av Erling Kagge
Om boken:
Vad är stillhet?
Var finns den?
Varför är den viktigare än någonsin?
Den norske äventyraren Erling Kagge ställer tre frågor – och ger trettiotre försök till svar.
Han söker stillheten som skapar meningsfullhet och glädje och finner den i allt från naturen, i poesin, musiken, konsten, filosofin, yogan och kärleken. Vi har den i oss själva och kan skapa den när vi vill – stillhet är en exklusiv lyx, som är gratis.

Ingen lever i samma familj av Claes de Faire
Om boken: Martin och Fanny reser till en by vid Medelhavet för att komma bort från grälen hemma i Stockholm. Men planen förstörs redan första dagen när Martin flyr sin familj och beger sig ut i natten. Fanny försöker hålla fasaden uppe inför vännerna och barnen, men snart utbyts hennes ilska mot en stigande oro.
Pricksäkert, inkännande och dråpligt skildrar Claes de Faire en svensk kärnfamilj i fritt fall.

© Wahlström & Widstrand

print

Våra samarbetspartners