DAN BROWN bland Albert Bonniers förlag oktobernyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Schuberts Winterreise av Ian Bostridge
En framstående uttolkare av musikhistoriens mest berömda verk, Schuberts Winterreise, reder ut de litterära, historiska och psykologiska teman som slingrar sig genom de tjugofyra sångerna.
Ian Bostridge bygger på sin väldiga erfarenhet av detta verk, på sitt musikaliska kunnande och på sin utbildning som forskare. Han tar fram gåtorna och undermeningarna i var och en av dikterna och belyser den värld Schubert levde i.

På spång över det som varit av Björner Torsson
Flykten uppfyller världen.
Men mot fallet står trotset. Ordningen i minsta fnas.
Med utgångspunkt i en av författarskapets urscener – pojken, vännen som drunknade – växer Björner Torssons nya diktsamling ut till ett minnesarbete som bryts mot en våldsam samtid. Dikten bjuder med sin rörliga detaljrikedom ett slags motstånd mot tidens sönderfall men är samtidigt ett med flykten som skapar världen.

Begynnelse av Dan Brown
Varifrån kommer vi?
Vart är vi på väg?
Robert Langdon, professor i religiös symbolik vid Harvard, anländer till Guggenheimmuseet i Bilbao för att närvara vid avslöjandet av en upptäckt som enligt inbjudan kommer att ”förändra vetenskapen för alltid”. Edmond Kirsch, en fyrtioårig miljardär som blivit världskänd för sina hypermoderna tekniska uppfinningar och djärva förutsägelser, var en gång Langdons student. Nu hävdar han att han funnit svaret på två av mänsklighetens mest omdebatterade frågor.

Namnet på Sapfos dotter av Jesper Svenbro
Scenen för Jesper Svenbros nya diktsamling är förlagd till Sapfos Lesbos ca 600 f.Kr. Huvudpersoner är aristokratiska Sapfo, brodern Charaxos och dennes hustru. Så framträder bilden av den värld som var diktarinnans – vars far och bror exporterade vin till Egypten och i gengäld försåg hemmamarknaden med papyrus och soda, betydelsefulla när diktsamlingen nu gör rent hus med våra klichéer om Sapfo.

Hennes, Mauritz & familjen Persson av Staffan Thorsell
I år är det 70 år sedan H&M startade. 1947 öppnade Erling Persson sin första butik för damkläder i en gammal fiskaffär i Västerås. Erling döpte affären till ”Hennes” och logotypen påminde mycket om det berömda varuhuset Harrods i London. Samma år som han startade Hennes föddes hans son Stefan som 30 år senare tog över företaget och på allvar förde H&M ut i världen. Idag leder Stefans son, Karl-Johan Persson, H&M-gruppen med över 4 300 butiker i närmare 70 länder. H&M, är ett av världens mest kända varumärken.

© Albert Bonniers Förlag

print

Våra samarbetspartners