LOGAN LUCKY

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Steven Soderbergh
I rollerna: Daniel Craig, Channing Tatum, Riley Keough, Adam Driver, Hilary Swank, Seth Macfarlane, Katie Holmes

BETYG: TRE
PREMIÄR: 2017-08-25

Jag låter det vara osagt om det påverkade Steven Soderberg personligt att hans förra film “Mitt liv med Liberace” (2013) inte fick gå upp på bio i USA (i Europa gjorde den ju det) utan bara på TV. Under fyra år har det alltså bara handlat om TV för hans del men nu är han uppe (bokstavligt) på banan igen med en långfilm. I samma anda som Ocean’s nummer-filmerna och andra minnesvärda och glömda stora-kuppen-filmer har han signerat men trivsam och på festliga figurer riklig underhållningsrulle i lättvikt.

Mindre klass och stil än Las Vegas måhända eftersom vi befinner oss på den så kallade vischan i West Virginia där bröderna Jimmy (Channing Tatum) och Clyde (Adam Driver) numera hankar sej fram på den smala vägen. Jimmy mellan diverse kneg som ger “kaffepengar” som hjälper till att hålla igång relationen med sin lilla dotter från ett kraschat äktenskap. Clyde är krigsveteran med en protes som han imponerar på berusade gäster på den vägkrog han jobbar på. När möjligheten att tömma en Nascar-arena på kassan efter en lyckad dag på banan uppenbarar sej ger de två olycksaliga bröderna med draghjälp av en handfull andra “kufar” i samma division bokstavligt tala gasen i botten. Till skaran hör en blonderad Daniel Craig som sprängexperten Joe Bang. Blonderad frågar ni kanske. Ja hurså blondiner har ju alltid roligare sägs det och det gäller för Mr Craig att visa att han kan mer än slå en 007a.

Poängen är att alla skall trivas och dessa intentioner tycker jag uppfylls med råge hos både Logans gäng och hos publiken, även om jag naturligtvis bara kan tala för mej själv.

skriven 2017-08-23

print

Våra samarbetspartners