KAAH på höstturné – Sagan om soulkonungens återkomst

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Inför kommande albumsläpp ger sig soullegenden Kaah ut på en avskalad höstturné som ska bjuda på en mer intim, råare soulkänsla.

För snart 20 år sedan stakade Kaah ut vägen för den svenska soulens framtid och gav den en identitet på egna ben, något som har gjort honom till något av en gudfader för dagens soulgeneration. I våras återvände han med den hyllade ep:n Jungl, och en uppdaterad ljudbild där referenser går att dra till samtida namn som Kendrick Lamar och Anderson Paak. Inför det kommande albumet ger sig soulkung Kaah nu ut på en höstturné, tillsammans med sin hovleverantör av funkiga gitarriff; Andy Pfeiler. Duon har tidigare gjort bejublade spelningar på bland annat Mosebacke i Stockholm, och fick där mersmak för det mer avskalade konsertkonceptet, i DN beskrivet så här:

”När Pfeiler då och då smyger in lite beats bakom Kaahs klinkande piano, (…) närmar duon sig också en ännu mer minimalistisk version av landets kanske största soulsångares patenterade blandning av Detroittechno, Minneapolisfunk, Jan Johansson-jazz och Stockholmssoul. Allt det där man kan och vill förvänta sig av Kaah.”

Spelningen är även en uppföljning av de hyllade spelningarna i Stockholm och Göteborg i våras, som var de första upptakterna inför Kaahs hett efterlängtade återkomst med ny singel och nytt album under kommande vinter.

– Spelningen på Berns var kanske den bästa som vi någonsin har gjort, så jag ser verkligen fram emot att få möta min publik igen, men denna gång med en lugnare inramning och en mer intim, atmosfärisk och rå känsla.

Premiären sker på Vasateatern den 9 oktober i samband med Stockholm Jazzfestival och avslutas på Nefertiti i Göteborg två månader senare.

OBS! Spelningen på Vasateatern är med fullt band.

Datum:
09-okt Stockholm, Stockholm Jazzfestival/Vasateatern
24-nov Malmö, Moriska Paviljongen
25-nov Uppsala, Katalin
30-nov Norrköping, Arbis
01-dec Örebro, East West
02-dec Göteborg, Nefertiti

© Appelgren Friedner

print

Våra samarbetspartners