POPAGANDA: Familjen gör Efterfestivalen komplett på Nobelberget 1-2 september

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Familjen, Solen, Marlene, Maja Francis och ett gäng DJ’s gör efterfestivalen komplett
på Nobelberget, 1-2 september!

Vi lovade ett mäktigt program till Efterfestivalen och nu är det äntligen färdigt. Låt oss få presentera den omåttligt populära Familjen, som gör sin första spelning i Stockholm sedan 2012 (!), världens roligaste band Solen, sjukt grymma Marlene, fantastiska Maja Francis och ett gäng danspeppade DJ’s. Det kommer att bli en jävligt grym efterfestival må vi lova.
Speldagar och endagsbiljetter är ute nu!

Det var kul att göra en stor efterfestival på Nobelberget förra året. Det finns alltså inga skäl till att inte göra om det även i år. När musiken tystnat på Eriksdalsbadet fortsätter därför festen på Nobelberget med två scener, massor av artister, DJ’s, food trucks, roliga grejer och stans mysigaste bakgård!

OBS #1: Efterfestivalen ingår inte i det vanliga festivalpasset, utan det är separata efterfestbiljetter som gäller.

OBS #2: Det går gratis direktbussar från festivalområdet!

Fredag 1 september
FAMILJEN
SOLEN
MAJA FRANCIS
DEATH TEAM
VÄNNER & BEKANTA (DJ-set)
FESTIVALRYKTEN VS. FESTIVALPODDEN (DJ-set)
GYOEKERES / EDDESTAAL / BOMAN (DJ-set)

Lördag 2 september
NIKI & THE DOVE
MARLENE
COLLEAGUES SOUND SYSTEM + FRIENDS
OLSSON
MOUNT LIBERATION UNLIMITED (DJ-set)
NAMASTE (DJ-set)
TOPPAR & DALAR (DJ-set)
POPAGANDAMINISTERIET (DJ-set)

FAMILJEN
Redan innan Det snurrar i min skalle blev en av landets största dansgolvshits (på den tiden då den hette Ivanhoe & Rebecca) var vi några av Johan T Karlssons största fans. Trots väldigt små medel, bjöd Familjen alltid på fantastiska och energisprakande liveshower och ryktet om hans intensiva spelningar spreds snabbt. Det dröjde inte länge innan han stod på varenda klubb- och festivalscen i landet.
Med kända låtar som Det var jag, Huvudet i sanden, När planeterna stannat, It began in Hässleholm och Vi va dom, har Familjen etablerat sig som en av Sveriges mest populära artister. För tre år sedan ledde det till att Johan medverkade i TV-programmet Så Mycket Bättre, där han tolkade låtar av bland andra Carola, Orup, Amanda Jensen och Love Antell.
Förra året kom den helt magiska singeln Mitt i natten, Familjens kommentar om flyktingkatastrofen och en hyllning av de som riskerat sina liv genom att fly undan krig och misär. Vi vet att han för närvarande arbetar med nytt material och vi längtar otroligt mycket efter ytterligare låtar att dansa till.
Trots att Familjen gjorde en av förra årets bästa låtar och att han är en av landets bästa liveartister, blir spelningen på Popagandas efterfestival den första sedan 2015 och dessutom den första i Stockholm på hela fem år!

SOLEN
Senast Popaganda hade Solen på besök, var sommaren 2014. Då spelade den Gävlebördiga poporkestern inför en publik fylld till bredden i Galärparken, under Popaganda på Parkteatern. De hade just slagit igenom för den större indiepubliken med sitt andra album Till dom som bryr sig och allsångskören fyllde i varenda textrad i Kom, kom, kom. Sedan dess har de skaffat sig en av sveriges mest hängivna fanskaror och när de tidigare i somras spelade inför ett fullt Trädis var det allsång från början till slut. För flera av oss var det sommarens hittills bästa konsert, men vi hoppas att det blir ändring på det redan om en vecka.
Nästa fredag är det nämligen äntligen dags att igen att få stämma in i allsångskören och skråla med till våra nya favoriter Miljonär, Olof Kära Olof och Stäng igen stan, låtar från vad som kanske är sveriges bästa indieplatta 2017, Känslor säljer / Miljonär. Vi kan knappt bärga oss!

MARLENE
Marlene är onekligen ett av våra största pophopp och förhoppningsvis står en internationell karriär i dörröppningen. När en låt från en debut-artist personligen plockas upp och remixas av en musiklegend som Giorgio Moroder, bör man höja ögonbrynen. Det var exakt vad som hände för ett par år sedan, när Marlenes I Do This For You hamnade på Moroders Billboard-etta för dansmusik, Déjà vu.
I Sverige fick många upp ögonen för Marlene när hon ihop med Silvana Imam dominerade P3 Guld-galan i det oförglömliga framförandet av låten För Evigt. För de som inte sett uppträdandet, kräver vi att ni här och nu slutar att läsa detta, söka upp klippet och avnjuta knappa fyra minuter av ren magi.
Marlenes senaste EP Sweet, som släpptes i juni, vittnar om att Marlenes starka popmelodier, starkt influerade av 90-tals R’n’B, nu kräver spridning globalt.

MAJA FRANCIS
En samling pärlor skapades i ett gult 70-tals-kök i Flen. Kring bordet förenades trion Maja Francis, Veronica Maggio och Petter Winnberg i fascinationen för fantasivärldar och undervattensljud. Tillsammans skapade de ett stjärnsystem av drömmar, melankoli och skönhet. Med låtar som Last Days Of Dancing och den fantastiska duetten Space Invades My Mind, den senare tillsammans med Veronica Maggio, slog Maja Francis igenom 2014 och turnerade flitigt över hela Sverige.
Nu är det äntligen dags igen. För ett par veckor sedan kom nya singeln I’m Not A Disco och nästa vecka spelar hon delar av sitt nya material på Popagandas efterfestival. Vi är så otroligt peppade!

© Popaganda

print

Våra samarbetspartners