MY BUBBA – Ny dubbelsingel, tolkar ALF HAMBE inför albumet som släpps 25 augusti!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Här, inför albumreleasen på fredag, kommer dubbelsingeln “My Bubba & Elsa Sjunger // Sing Hambe”, den består av nya tolkningar av 2 klassiska visor av Alf Hambe.

A: Visa i Molom
ELSA: Jag tolkar den som en beskrivning av en depression i form av ett landskap, det som Hambe kallar Molom. Alf Hambe hittar på sina egna ord som man kan förstå genom att lyssna på sina egna associationsbanor i hjärnan. Mot slutet av sången avtar depressionen och själen flyr från Molom.

B: Näckaspel
BUBBA: När Elsa började på gymnasiet och hade Alf Hambes son som lärare så började hon ta ut Hambes sånger från Visboken. Varken hon eller jag hade någonsin hört sångerna på skiva. Så de fick vår egen tolkning.
MY: Näckaspel är som så många av de skandinaviska sångerna en elegant rörelse mellan dur och moll, både musikaliskt och i texten. Det låter så fint där ute i skogen, den nakna kvinnan som njuter vid vattnet där Näcken spelar sin musik.. Men det slutar med att hon drunknar genom sin egen förlustelse? Ack ack ack.

© Skiva

print

Våra samarbetspartners