MAMMA MIA! HERE WE GO AGAIN inspelningen påbörjas

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Universal Pictures meddelade igår att man påbörjat inspelning av uppföljaren, Mamma Mia! Here we go again. Tio år efter att den första succéfilmen Mamma Mia släpptes är du nu inbjuden att återvända till den magiska ön Kalokairi i Grekland. Filmen innehåller helt ny musik baserad på ABBA-låtar och orginalskådespelarna återvänder tillsammans med vissa nya ansikten såsom Lily James (Cinderella, Baby Driver). Biopremiären planeras till den 20 juli 2018.

Producenterna av Mamma Mia: Here We Go Again, är återigen Judy Craymer och Gary Goetzman, som skapade den ursprungliga filmen. Craymer är också skaparen och producenten av den världsomspännande musikalen med samma namn.

Ol Parker, författare till The Best Exotic Marigold Hotel, regisserar denna efterföljare från en berättelse av Catherine Johnson, Richard Curtis och Parker. Benny Andersson och Björn Ulvaeus står återigen för musiken i filmen. Tom Hanks, Rita Wilson, Phyllida Lloyd, Richard Curtis och Nicky Kentish Barnes bistår också som verkställande producenter.

De som återupptar sina roller från Mamma Mia!-filmen är Oscar®belönade Meryl Streep som Donna, Julie Walters som Rosie och Christine Baranski som Tanya. Amanda Seyfried och Dominic Cooper återförenas som Sophie och Sky, medan Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård och Oscar®belönade Colin Firth återvänder för att spela Sophies tre möjliga pappor: Sam, Bill och Harry.

När filmen speglar sekvenser ur det förflutna spelar James rollen som den unga Donna. Alexa Davies (A Brilliant Young Mind) och Jessica Keenan Wynn (Go Green) fyller rollerna som de yngre Rosie och Tanya. Den unge Sam spelas av Jeremy Irvine (Fallen), medan den unge Bill är Josh Dylan (Allied). Den unge Harry spelas av Hugh Skinner (Kill Your Friends).

“Jag är så glad och stolt över att ha våra skådespelare tillbaka från den förra succéfilmen och välkomnar såklart även de nya ansiktena till Mamma Mia!-familjen, säger Judy Craymer. “Det var så roligt att casta dessa unga roller och hela teamet ser fram emot att utforska rollkaraktärerna och fortsätta denna kärleksfulla historia där den slutade… Återigen berättad genom älskade ABBA-låtar.”

Det kreativa teamet inkluderar musikchef Martin Koch och musikspelare Nick Gilpin, båda samarbetspartners från orginalmusikalen, samt Anthony Van Laast, koreograf av scenshowen och Mamma Mia!

Ny i Mamma Mia!-familjen är filmfotograf Robert Yeoman (The Grand Budapest Hotel, Bridesmaids), produktionsdesigner Alan Macdonald (The Queen, The Best Exotic Marigold Hotel), redaktör Peter Lambert (Woman in Gold, The Twilight Saga: New Moon) och kostymdesigner Michele Clapton (HBO: Game of Thrones, Netflix: The Crown).

© UIP

print

Våra samarbetspartners