CHRISTIAN LINDBERG – Trombonisten uruppför sin 100:ade konsert

Klicka på bilden, för att se hela bilden

07 SEP, Tonhallen, Sundsvall
08 SEP, Pingstkytkan, Örnsköldsvik
09 SEP, Härnösands Teater

Christian Lindberg är en av vår tids absolut främsta klassiska musiker med tonvis av priser och utmärkelser. Han har bl a blivit raknkad som århundradets brassmusiker sida vid sida med Miles Davies och Louis Armstrong. I september 2015 blev han framröstad som ”The greatest brass player in History” av världens största radiokanal för klassisk musik – CLASSIC FM. Han har uruppfört över 300 verk för trombon, spelat in över 70 skivor samt uruppfört 99 stycken solokonserter. I september uruppförs hans 100:ade konsert som är skriven av tonsättaren och rockartisten Per Egland.

Sånger å de osjungnas vägnar är baserat på inspelningar och intervjuer med människor som lever på samhällets skuggsida. Egland har rest runt i Ångermanland och Medelpad och fångat röster från människor som aldrig annars hörs i offentligheten. I Trombonkonserten ligger dessa människors röster till grund för tonmaterial, melodier och fraser – en osjungen kör!

Verket uruppförs på Tonhallen i Sundsvall onsdagen den 7e September kl 19:00. Konserten spelas närmast även i Örnsköldsvik den 8e samt i Härnösand den 9e september.

Per Egland är rockartist och tonsättare. Han släppte han sitt debutalbum 2010 och singlarna Merkurius brinner samt lust och hägring spelades flitigt i P3. Sedan dess har han blivit triplett grammisnominerad för sina barnskivor. Han har även skrivit en musikal tillsammans med Mikael Niemi och skrivit filmmusik bl a till Josef Fares. Som tonsättare skriver Per Orkester- , kör- och ensemblemusik. Han har bl a spelats på festivaler för nutida musik i New York och London. I mars i år uruppförde medlemmar ur Royal Loverpool Philharmonics hans verk för sinfonietta – Another Beak.

© Henrik Nyström PR

print

Våra samarbetspartners