DAN HYLANDER & RAJ MONTANA BAND, Sankt Gertrud, Malmö den 19 augusti 2017

Klicka på bilden, för att se hela bilden

​Ja ni läste rätt. Detta var kvällen då Raj Montana Band återuppstod (bara Py Bäckman och Clarence Öfverman saknades) för första gången sedan turnén 1997. Mats Gaffa Karlsson (keyboard + dragspel), My Olasdotter Johansson (kör) och Stran Hêlîn Çetin (kör) kompletterade bandet förtjänstfullt.

Hitkavalkad

Så nostalgifaktorn var ju på topp när bandet körde igång med en hitkavalkad av sällan skådat slag. Även om nyare alster som Du är det vackraste smögs in så var man likväl 20 igen. Och att det gått 20 år sedan man sist hade chansen att se detta klassiska band märktes knappast. Tur var kanske att bandet inte hade fler medlemmar för vet i sjutton om det gått att klämma in fler på den lilla utomhusscenen på St Gertruds bakgård. Bandet kändes oerhört tight och sprutade av spelglädje. Även det familjära smågnabbet mellan medlemmar fanns ju kvar som när Pelle vid intro till Det vet bara jag plötsligt sa detta är ingen Raj Montana låt var på Dan svarade jag har skrivit den – härligt. Det måste också varit extremt kul för Dan och bandet att kolla ut över det böljande publikhavet som täckte hela bakgården och gungade i takt med musiken.

Vad händer härnäst

När väl kvällen avslutades med Skuggor i skymningen kändes det lite vemodigt men samtidigt ökade intresset för specialkonserten den 18 november på Dans hemmaborg Kulturbolaget i Malmö som Facebookgruppen Vi som vill ha med Dan Hylander i Så Mycket Bättre 2018! ligger bakom.
Jodå det blev ju ett par extranummer också. Sista låten blev ju pricken över i:et för de som var med den klassiska outron Vargtimmen.

Och vad var det näst bästa med kvällen – inget regn!

RAJ MONTANA BAND:
Dan Hylander (sång, gitarr)
Pelle Alsing (trummor)
David Carlson (gitarr)
Ola Johansson (bas)
Hasse Olsson (keyboard)
Mats Gaffa Karlsson (keyboard + dragspel)
My Olasdotter Johansson (kör)
Stran Hêlîn Çetin (kör)

Foto: Michael Lindström

skriven 2017-08-19

print

Våra samarbetspartners