THE HITMAN´S BODYGUARD

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Patrick Hughes
I rollerna: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Salma Hayek, Elodie Yung

BETYG: TVÅ
PREMIÄR: 2017-08-18

Det bästa med The Hitman’s Bodyguard är kemin mellan huvudrollsinnehavarna Samuel L. Jackson och Ryan Reynolds, tillsammans så skapar de ett omaka par med en hatkärleksrelation som stundvis är riktigt underhållande att beskåda. Tyvärr är deras samspel det enda som är riktigt bra med denna omoderna actionrulle som oproblematiskt överdoserar våld när den, utan att lyckas, försöker engagera oss i en fjantig plot, som går ut på att försöka få en lönnmördare säkert transporterad till en rättegång så att han kan vittna mot en grym diktator, och stabbigt tecknade birollsfigurer.

Om man älskar fordonsjakter och pang pang-skjutande så får man mycket för pengarna men även de största av fantaster av dessa företeelser riskerar att tröttna eftersom filmens många sådana scener snart blir upprepande, mot slutet av filmen sitter nog många som jag och vickar rastlöst på benen i väntan på att den förutsägbara upplösningen äntligen ska komma. Komedi-aspekten av filmen är mer genomarbetad och engagerande, ibland är den ideologiskt tveksam och härmande men ibland träffar den mitt i prick med populärkulturellt smart dialog som kan sin genre. Utan Jackson och Reynolds och filmens utnyttjande av deras styrkor, individuellt och i par, så hade denna film varit ett riktigt bottennapp men som det står nu så är The Hitman’s Bodyguard ett någotsånär okej alternativ för alla som suktar efter en actionkomedi som erinrar om äldre bidrag i genren.

En avslutande och lite sorglig reflektion är att det roligaste med hela filmprojektet är trailern som, genom användandet av låten ”I Will Always Love You”, refererar till The Bodyguard (1992) på lekfullt och roande sätt.

skriven 2017-08-16

print

Våra samarbetspartners