SJU SVÅRA ÅR återvänder med nya EPn “Ingen Tog Det Som Ett Skämt”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Sju Svåra År släpper nya singeln “Maskeradbalen” från sin kommande EP ”Ingen tog det som ett skämt”. Fyra låtar med djupt poetisk treackords punk som berör både hjärtat och hjärnan. Mörka men ändå hoppfulla melodier fyller ”Ingen tog det som ett skämt” där glimten i ögat och diskbänksrealism blandas med gravallvar och politisk medmänsklighet. Bandet är alltid kompromisslöst med en mängd hjärta och smärta. Hos bandet är “kvalitet före kvantitet” en ledstjärna där EPn följer upp bandets debutalbum och senaste släpp, ”Storma varje hjärta”, som släpptes 2012. Sju Svåra År släpper sin nya EP den 20:e oktober på Gaphals.

Josefin Finer berättar om nya EPn:
”Jag är fan argare nu. hyckleriet, bristen på solidaritet, bostadskarriärer, snabba klipp, kapitalismen som tvingar folk att bli idioter, folk som inte står emot det. Det är så mycket som inte funkar men vi är många som vägrar att ge upp. Vår musik är en del av det motståndet. Vi vägrar titta bort!”

Sju Svåra År bildades 2001 och släppte sitt debutalbum ”Storma varje hjärta” 2012. Bandet är en föregångare till den våg med Svenskspråkig punk som svepte över Sverige under tidigt 2000tal. Sju Svåra År har med sin svenska lyrik banat vägen för akter som Vånna Inget, Kungen Faller och Masshysteri där förutom musiken den gemensamma nämnaren är en preciserad, djup och berörande samtidslyrik. Bandet Sju Svåra består idag av Sara Hedberg (Burning Kitchen, Hellregn), Josefin Finer (Burning Kitchen), Linus Segerstedt (True Moon), Emma Söderberg (Satirnine) och Erik Gärdegård (Icos) och uppstod ur askan av Burning Kitchen

Sju Svåra År Facebook:

© Gaphals

print

Våra samarbetspartners