MARTIN JENSEN: Virala DJ-stjärnan släpper låten ”Wait” feat LOOTE & fans

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Med över 2,5 miljoner följare på Facebook och mer är 300 miljoner streams på senaste spåret ”Solo Dance”, har Martin Jensen från Danmark kommit att bli en av vår tids största virala fenomen i musikvärlden. Idag släpps låten ”Wait” feat Loote & fans.

Jensen är verkligen en artist av vår era som använder sociala medier för att bibehålla en kontinuerlig dialog med sina fans. Detta speglar sig också i skapandet av hans låtar. Likaså när det kommer till skapandet av nya spåret ”Wait”.

“I’ve always got my fans and their reaction in the back of my mind when I’m making music, but this time I thought they should play a more prominent part in my production,” förklarar Martin.

“We launched a competition and asked fans to send in videos of themselves singing the pre-chorus to the song, not knowing what to expect at all, and we were pretty nervous about it,” fortsätter Martin.

“Luckily it turns out the average Martin Jensen fan is a great singer and I can barely wait to see my fans reactions to it. I owe them a lot, and this is a way for me to thank them,” avslutar Jensen ödmjukt.

Med på spåret hittas även Emma Jackson, ena halvan av New York-baserade duon Loote (Emma Lov och Jackson Foot).

“Jackson’s vocal production on Emma’s voice is just something else, and with my fans on the pre-chorus and Emma on the hook… I don’t think I could have asked for better vocals on any track,” säger Martin.

Med den nya singeln visar Jensen återigen vilken fenomenal låtskrivare han är och fortsätter således sin blomstrande resa mot de stora internationella musikscenerna.

Om Martin Jensen

I början av 2015 dök Jensen upp från ingenstans och släppte hitlåten “SI”, inspirerad av Cristiano Ronaldos glädjerop på Ballon d’Or-galan. Debutsingeln gick in på en stadig 1:a plats på Spotifys Globala Viral Top 50-lista och den har idag spelats över 26 miljoner gånger. Sedan kom låten ”Solo Dance” som förändrade allting. Spåret som i dagsläget har streamats över 300 miljoner gånger, tog Martin Jensen från ett lokalt DJ-namn till internationellt erkänd artist. Martin har remixat några av världens just nu största artistnamn så som Katy Perry och Ed Sheeran, samt spelat inför publikhav världen över så som Capital FM Summertime Ball i London, Tomorrowland i Belgien, SMUKFEST och Distortion på hemmaplan i Danmark, samt Bråvall Festival i Sverige.

Spåret ”Wait” släpps idag, fredagen den 18 augusti 2017.

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners