GRIZZLY BEAR släpper albumet ”Painted Ruins”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Bandet Grizzly Bear har legat lågt i 5 år men har nu äntligen avslutat studioarbetet med sitt femte album ”Painted Ruins” som släpps idag via RCA/Sony Music!

Albumet har redan hunnit lovordats av musikpress världen över. Bland annat så har The New York Times, NPR Music & SPIN sagt att “Grizzly Bear strike gold”, medan Esquire säger att albumet är“their most mature album yet”. Rolling Stone benämnde plattan som “ornate” & “spellbinding” samt gav albumet 9 av 10 i betyg, Under the Radar har sagt att “the album is the sound of a band cohering as never before with a formidable swagger”.

Grizzly Bear består av medlemmarna Ed Droste, Daniel Rossen, Chris Taylor och Chris Bear och är ett utav 00-talets mest prominenta och respekterade indieband.Den officiella debuten kom 2004 med albumet ”Horn Of Plenty” som hyllades av både The New York Times & Pitchfork. Sedan dess har bandet hunnit med att släppa albumen ”Yellow House”, ”Veckatimest” samt ”Shields”.

Nya albumet som går under titeln “Painted Ruins”, är producerat av bandmedlemmen Chris taylor med låtttexter av Grizzly Bear (samtliga medlemmar). Albumet är inspelat i Allaire Studios i upstate New York (Shokan, NY) och släpps som dubbel 180 gram vinyl, på CD samt digitalt, idag den 18 augusti 2017.

I samband med albumreleasen ger sig bandet i höst ut på en omfattande internationell turné, både i Europa och USA.

Lyssna på “Painted Ruins” av Grizzly Bear här

Hemsida
Facebook
Instagram

https://open.spotify.com/artist/2Jv5eshHtLycR6R8KQCdc4

”Painted Ruins” Track List:
1. Wasted Acres
2. Mourning Sound
3. Four Cypresses
4. Three Rings
5. Losing All Sense
6. Aquarian
7. Cut-Out
8. Glass Hillside
9. Neighbors
10. Systole
11. Sky Took Hold

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners