GALACTIC COWBOYS återförenas med originaluppsättningen som gör sin första platta på 17 år!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Music Theories Recordings/Mascot Label Group är stolta att meddela att man skrivit kontrakt med prog metal-äventyrarna Galactic Cowboys som inom kort släpper sitt första album med originaluppsättningen på sjutton år.

Dane Sonnier (gitarr), Ben C. Huggins (sång), Alan Doss (trummor/klaviaturer) samt Monty Colvin (bas) har kopplat upp sig och är på väg tillbaka till the Ranch on Mars och gör sina första inspelningar tillsammans sedan Space In Your Face (1993) för att kunna sprida ett ljudligt meteorregn senare under året.

Kvartetten från Houston, Texas uppmärksammades av Geffen records med sin unika blandning av melodiös sång, skitiga riff och progressiva utflykter och släppte deras självbetitlade debutalbum 1991, samma år som deras stallkamrater Nirvana släppte Nevermind. Trots att bandet snarast var motsatsen till grunge spelades flera av deras videor flitigt på MTV tillika det minnesvärda framträdandet i 1994 års film Airheads. Därefter följde ett frenetiskt turnerande med band som Dream Theatre, King’s X, Anthrax och Overkill. Bandet släppte därefter ytterligare fem plattor men splittrades efter albumet Let It Go 2000. Deras musik lämnade ett outplånligt intryck på massor av musiker som Mike Portnoy, Kerry Livgren (Kansas) och Eric Singer (Kiss).

Monty Colvin kommenterar signingen till Music Theories Recordings (Ayreon, Flying Colors, Don Airey, Neal Schon, Paul Gilbert) så här:”Jag är väldigt glad över att än en gång starta den musikaliska motorn Galactic Cowboys för att skänka universum ny musik. Vi ser fram emot ett strålande samarbete med Mascot.”

“Vi sa att vi endast skulle återförenas om världen behövde oss och när vi sedan fick ett nödsamtal från Mascot visste vi att tidpunkten var rätt. Se upp här kommer Galactic Cowboys!”, förtydligar Ben C Huggins.

Mascots VD Ed van Zijl kommenterar signingen så här: “Varje musikfan har ett favoritband som hen drömmer om att få se återförenat. Fans världen runt kommer att bli tårögda av att se originalupplagan av Galactic Cowboys igen. Det är vi också. Vi är stolta över att räkna dem till vår alltmer växande familj.”

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners