TLC, TLC (Red Distribution)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Herregud! Tro det eller ej, men det är hela femton år sedan TLC släppte sitt förra album 3D. De flesta trodde nog att gruppen var begraven sedan länge. Trion blev liksom aldrig sig själv igen efter rappande Lisa ”Left-Eye” Lopes död i en bilolycka 2002. Å andra sidan hade vägen mot ättestupan börjat redan tidigare i och med att just Lopes högljutt hade börjat vädra sitt missnöje med sin enligt egen utsago begränsade kreativa position i sällskapet.

Ändå trots allt detta är alltså de två resterande medlemmarna Rozonda Thomas och Tionne Watkins, kallade Chilli respektive T-Boz tillbaka med ett nytt verk. Roligt på sitt sätt, förstås TLC var ju en av de mest framgångsrika tjejgrupperna någonsin. Men med detta sagt, helt nödvändig känns inte denna skiva.

Fast man känner förstås igen sig. De tolv låtarna bär alla det där patenterade småfunky soundet med inte sällan popig touch. Sedan behöver det väl knappast påpekas att inga spår direkt kan konkurrera med klassiker som Creep, No Scrubs och Waterfalls. Det betyder dock inte att här inte finns goda försök. Inledande No Introduction med sin catchy stämsång är ett, smått Motowndoftande It´s Sunny är ett annat och akustiskt färgade balladen Start a Fire yttterligare ett.

Chilli och T-Boz behöver således långt ifrån skämmas över det här. Vi talar förvisso långt ifrån klassiker, men gamla fans bör kunna få en trevlig stund i deras sällskap och få något drömmande nostalgiskt i blicken av att avnjuta denna lite oväntade comeback.

skriven 2017-08-11

print

Våra samarbetspartners