NORMA – Ny singel “Spectacular Bid”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Normas nya singel ”Spectacular Bid” ger en känsla av att man är mitt i en hästkapplöpning. Hästar gnäggar, galopperar och den legendariska hästen Spectacular Bid springer som vanligt snabbast, ledd av sin jockey Ronnie Franklin.

Tanken med att göra den här låten kom upp när Erik gick igenom sin farfars tillhörigheter och hittade en bild av en racehäst som han kom ihåg från sin barndom. På 1970-talet arbetade Eriks morfar på Posten och 1978 sparade han ihop till en semester i USA. Under resan gick han på en fullblods-kapplöpning för första gången i sitt liv, Young America Stakes i New Jersey där han satsade på Spectacular Bid och vann. Det var inte så mycket pengar men tillräckligt för att kunna stanna lite längre och hyra en studio i New York i en månad där han målade sin konst.

Videon för Spectacular Bid filmades på Bro Park utanför Stockholm, och i huvudrollen hittar man Sveriges No:1 jockey, Per Anders Gråberg. Videon regisserades av Clara Nova Tägtström.

© Novoton

print

Våra samarbetspartners