HAMMOCK – Ett av de ledande namnen inom ambient postrock återvänder med nytt album

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Tolv år har passerat sedan Nashville-gitarristerna Marc Byrd och Andrew Thompson bildade Hammock. Sedan dess har de med sitt unika sound som förenar ambienta, elektroniska och post-rockiga element etablerat sig som ledande stjärnor inom den instrumentala musiken. Pitchfork, NPR och Ricky Gervais är bara några som hyllat dem genom åren. Mysterium, deras åttonde fullängdare, släpps den 25 augusti via egna etiketten Hammock Music och är deras finaste opus hittills.

Kompositionerna är tillägnade Clark Kern som gick bort i sviterna av en tumörsjukdom förra året och var som en son för Marc Byrd. Musikaliskt rör det sig om körmusik med neoklassiska och ambienta influenser. Den timmeslånga produktionen gästas bl. a. av Berlin-producenten Francesco Donadello (A Winged Victory for the Sullen, Ólafur Arnalds), Peter Katis (The National, Jónsi, Interpol) och den Hamburg-baserade kompositören Roman Vinuesa som tidigare transkriberat stycken åt Budapest Art Choir.

© Border Music Distribution

print

Våra samarbetspartners